Seg i kubik.

Så enormt trött på att jobba nu. Riktigt seg i kroppen men har ändå klämt 2 helt ok dressyrpass igår och idag. Halvbra får man väl säga. Vi kan leverera betydligt mer, men då krävs det att humöret är på topp..

Årspremiär!

Idag blev det årspremiär för hoppning hos oss. Det blir ju aldrig att man kommer till skott och hoppar när man dels är en fegskit, dels inte har någon hoppsadel och dels är på tok för lat för att släpa fram hinder..
Men idag körde vi på som sagt. Jag och Jess byggde upp en liten serie bestående utav 3 studsar och sen ett galoppsprång fram till ett räcke.
Så fort vi kom in i ridhuset tände tant till och var riktigt med på noterna. Hon gillar verkligen att hoppa och suger snällt tag i det man ber henne om. Skitkul att jag för en gångs skull får ha en okomplicerad häst man bara kan lita på. En nyttig övning och förhoppningsvis en start på en lite mer kontinuerlig hoppning. Vi kör på så länge vi tycker att det är roligt helt enkelt!

En stilstudie i tant..

Bänke fixade med tant Flow igår och passade på att ta lite bilder:


Dagens ridning..

Ett kort pass i snålblåsten och kylan på utebanan. Tant missnöjd var inte alls med på noterna och jag red faktiskt ganska dåligt för att vara självkritiskt. Det sköna är att även vår sämstanivå börjar kännas helt okej. Och det är ju alltid ett steg på väg.

...

Tung helg på många sätt. Jobbet har varit kaos. Hela skåne skriker efter att förnya sin trädgård bara det blir sol och några plusgrader. Vi har slitet häcken utav oss och jag har varit så död når jag lämnat jobbet att stallet känts som en stor börda. Bördan brukar lätta ganska exakt när man mockat klart och börjar prata babyröst med tant Flow så hon mullrar igång med en liten gnägg. Då finns det inte mycket till börda kvar.
Då det regnade och ruskade igår blev det en halvtimme i ridhuset. Tröttheten övertalade mig att rida barbacka och mestadels skrittjobba. Det blev mycket skänkelvikning, öppna, sluta på både raka linjer och volter. Bakdelsvändningar och halvstora skrittpiruetter. Efter det gick jag över att att rida skänkelvikning från medellinjen ut på spåret med en övergång till trav, trava kortsidan och sen skritt igen. Pigg häst som ville förekomma mig med allt hela tiden så man fick vara med på noterna och tänka om, hitta på någon liten nyans för att vara den som i slutändan hade mandatet.
Roligt pass och väldigt nyttigt för oss både. Har pratat ganska mycket med Irre på senaste vilket inspirerat och öppnat ett gäng nya dörrar för oss. Det är alltid trevligt med lite extra motivation såhär inför den roligaste hästsäsongen!
Bänke var med ut idag och fixade Flowers obligatoriska morotsgömma :-)

RSS 2.0