Hej Bullen, jag har ett problem..

nFlower är ju den finaste tanten i världen. Men även solen har ju sina fläckar..
Hej bullen. Jag har ett problem... Allvarligt, vad skulle ni göra med ett envetet 13årigt sto som vägrar finna sig i att vara ensam. Varken ute eller inte. Jag jobbar ju kväll ibland och måste då rida på förmiddagarna men hästen vägrar finna sig i att stå själv i stallet. Hon kickar, skriker, reser sig, vevar med alla benen, kastar sig och blir helt hysterisk. Nästan okontaktbar. Mitt tålamod håller på att ta slut. Vad gör man? Hon har även grym separationsångest om någon går ut ur ridhuset/ut från ridbanan så hon blir ensam. Men då kan man ju lite lättare sysselsätta henne med annat och hon coolar ner efter några minuter. Men inne är värre.. Så, hur ska jag lära min gamla hund att sitta?

Vår i Skåne..

Är det inte en underbar tid just nu? Borta är pissväder och tjocka jackor, fram för varma vindar och sköna dagar!
Att få byta ut ridhuset mot utebanan och att kunna skritta ut morgon med uppkavlade armar och nästan svettas.  Det är njutbart!

Brunstig tant..

Planen var ett trimmpass på utebanan i solen. Flower är superbrunstig och humöret går som en berg och dalbana. Redan redan när jag satt upp märkte jag att hennes humör var i botten idag. Hon är så otroligt mån om att tala om när något är fel. Och är hon inte på humör är det bara att gilla läget. Hon är exakt som mig. Vill man inte, tänker man inte ge med sig.  Jag brukar gulla lite och lirka med henne, överdriva med belöning och det brukar alltid hjälpa så vi får igenom något iallafall.

Fick henne att tänka om och joggade en stund, tog lite galopp där hon var riktigt fin och sen red vi ner på vår galoppslinga och drog några repor vilket hon uppskattade betydligt bättre. Pigg och glad skrittade vi tillbaka till stallet och dagen var räddad :-)

Tankar inför sommaren..

15grader och strålande sol är vad dagen ska bjuda på. Det för ju tankarna fram mot sommaren. Jag funderar lite på hur jag ska göra med tanten i sommar. Vi har ju eget bete i stallet. Ganska stora men okuperade hagar utan tillgång på skugga. (Vem fan tänkte till där liksom). Funderar därför på att låta Flower åka iväg en månad till betet vi stod på i somras. Härliga kuperade hagar med lika härlig blandning på flocken. Hon stormtrivdes. Och jag vill ju att hon ska få det bästa. Isf blir det en månad med bara mysiga barbackaturer i bokskogen, lite sommarvila och mys med bästa hästkompisarna..
Även för mig skulle det vara skönt att få lite tid över. Det är ju rätt hektiskt med jobb, träning,sambo och övriga livet. Och flyttar jag henne dit kan jag slappna av för jag vet att hon får den bästa tänkbara översikten..
Hur tänker ni inför sommaren? Hur gör ni med bete? Tar ni det stallet har att erbjuda trots att det är skit, eller försöker ni hitta det bästa som går att få tag på?
Några bilder på lycklig tant i somras:

Bildbomb..

Vilken kväll! Kanonfin lite smådisig kvällssol. Skrittade ut en sväng runt kyrkan för att sen jogga lite lätt på banan i 20min.

Jag låter bilderna tala:

Trött häst och tröttare matte..

Igår var både jag och pärlan lite smygsega. Skyndade mig från jobbet för att hinna ut i friska luften en liten sväng innan det blev mörkt. Skrittade iväg till klätterbacken och knatade 3st intervaller vilket tog ca 15min och vände sen hemåt för att jogga ytterligare 15min på utebanan i kvällssolen. Blev bara stora mjuka bågar under lättridning med fokus på att hon skulle kännas mjuk och framåt i en rund form. Vi både var rätt sega och jag upplever att pälsfällningen/sättningen utav sommarpälsen tar väldigt mycket energi. Men hon gör sitt bästa och pinnar på..
Vill inte.. Matte måste vi?..

Pysseldagar..

Flow har fått 2 välförtjänta vilodagar. Jag relaterar ofta hästens träning med min egna vilket gör att hon gärna får gå hårt några dagar för att sen få 2 vilodagar. Det funkar på mig själv och tant är aldrig så fin som efter 2 dagars vila. Ofta blir det aktiv vila i form utav någon timmes promenad men nu har jag jobbat så mycket så det fick bli 2 dagars helvila. Medan jag mockade fick hon gå ute och noppa gräs i hörnen på ridbanan. Det är finfin träning för henne att lära sig vara ute själv. Pysslade runt lite i stallet och spelade in en meningslös liten film.. Thats all.
Visst ser vårt stall väldigt mysigt ut kvällstid.....

Sol i sinne och slut med att rida inne..

Fick till ett kanonpass idag ute i solen. Tror turen igår gjorde gott. Flower var lagom mör och lallade fint på dit jag ville ha henne. Blev ett baspass med start, stopp, tempoväxlingar och flyttningar.  Nu är våren här på riktigt!

Mysdag!

Passade på att ta en runda i skogen idag. Red genom lövskogen mellan sjöarna i kvällssolen och bara njöt. Vattnet var spegelblankt och det var så vackert. En och annan fasan skrämde skiten ur oss men annars hägrade tystnaden.
Flower är inte det minsta trygg med att gå utan hästsällskap och med matte på ryggen istället för på marken. Detta visar hon genom att fyndigt ta egna små beslut om vart man bör och inte bör gå. Hon känner också stora behov utav att ställa sig och glo rakt i periferin för att sen bara vända helt om och knata åt ett annat håll. Idag tog hon till stegringarna igen när hon inte fick som hon ville men som tur är har man lärt sig hennes knep och det finns alltid kryphål att nessla sig igenom. Låter man henne glo en stund så går hon alltid dit man vill ( för utom genom vatten, det är helt kört). Kunde trava några km på mjuka skogsbilvägar och det var en avslappnad och nöjd häst som en timme senare knatade in på stallplanen.
Imorgon tänker jag inviga utebanan för året. Blev så inspirerad utav att se några stallkompisar sitta och trimma i solen.
Hade det inte varit för att jag har en skimmel hade jag faktiskt plockat av henne det ofodrade skaltäcket nu, men alltså jag pallar inte...

Hmmmm..

Dagens pass i bilder:
Hade först tänkt rida ut och ta galoppbilder på ängen men det fina vädret försvann så vi höll oss inne istället. Hon var inte riktigt ärligt framme i början men efter lite jobb var jag nöjd och hon kändes trevlig. Det tar sig!

Tuff vecka..

Hästmässigt har veckan varit kanon. Både hunnit med en härlig långtur i skogen över läskiga diken, 2 fina dressyrpass och en runda klättring. Tyvärr har veckan även kantats utav sorg då vi fått ta bort finaste Lilleman, en utav våra katter. Han blev akut dålig utav en komplikation efter operationen och det fanns inget att göra. Har fått sätta fokus på annat än att blogga för att hålla humöret uppe så förlåt för en tid utan uppdateringar. Jag har också fått tillbaka domningarna i ansiktet vilket troligen beror på stress så jag måste försöka tagga ner lite. Men säg det till någon som vill göra allt hela tiden..
Släpade ut Flower på lite betning idag och hon blev som en kossa på grönbete utav det gamla gula gräset.
Min fina tant, jag är så fruktansvärt rädd att bli av med henne. Borde inte jag haft min beskärda del utav förlorade djur nu..

RSS 2.0