Vill man vara vit får man lida pin..

När jag skaffade Flower gick hon inte att spola med vatten. Hon kosparkade, reste sig, kastade sig och sprang därifrån. Kul när man har en skimmel... Det släppte dock lite efter att jag klippte henne första gången i höstas då vi gav henne lugnande och jag passade på att bada henne medan det fortfarande satt i. Ibland är hästarna lite för envisa för sitt egna bästa och vill inte ens prova något utan har bestämt sig för att det bara är farligt. Som den här bilden tex, hur talande är inte den:
Nu fungerar det iallafall. Hon är riktigt riktigt missnöjd och kickar lite åt mig ibland men det är bara att ignorera och se sin bruna häst bli vit igen :-) Benen, och svansen är det som saneras mest..

Flowers julklapp..

I Torsdags var jag och Irre på Härnösands enda (?) hästbutik. Karin Åberg heter den och har dom generösa öppettiderna  - varje torsdag 12-20. Hade dessutom fått tipset att man med en kupong fick valfri vara för halva priset.. Och vem kan motstå detta? Inte vi iallafall. Butiken var faktiskt helt ok, ganska liten lokal med väldigt mycket saker. Allt ifrån märkeskläder till träns och skötselprodukter. Det första jag snubblade över var ett superfint Stubbenträns som jag gärna skulle tagit med mig hem om behovet fanns. Men hur mycket jag än försökte motivera mig till det så har jag ju faktiskt ett välfungerande träns :-) Kollade bruna ridstövlar men min storlek var slut, funderade på ridbrallor men det känns så trist..

Irre köpte en ridoverall från MH och jag beslutade mig för att investera i en sadelgjord från Eric le Tixerant. Halvapriset baby!

Tog en dressyrgjord i strl 55 (har 65 i vanliga fall men denna ska ju vara rätt elastisk) och vi hoppas att tant ska gilla den.



Längtar faktiskt hem lite nu. Ska bli spännande att byta stall, åka på skidresa och börja trimma igen.


Jag - ett akademiskt underbarn..

En rolig sak med att åka till norrland är att jag har som tradition att rida en stund på Irres häst Tabbe. Hon sysslar ju mer med klassikt/AR eller vad man nu ska kalla det. Skumpa runt på en fårskinnspadd med ett supertufft stångbett och leka riddare på en superkänslig häst eller nått åt det hållet. Jag tycker iallafall att det är en höjdpunkt under min jul. Speciellt eftersom vi i princip bara ses en gång om året och jag får verkligen se hur hennes häst utvecklas år för år. Iår fick jag t o m till den "lätta sitsen" som coach Irre uppmanade mig till. Jag fick faktiskt ett litet Ahaaa-moment när hon påtalade att JAG tappade MIN yttersida.. Herregud sån kass kroppskontroll och framförallt kroppsuppfattning jag har. Vilken tur att jag då igår var på den lokala bokhandeln och köpte lite jullektyr.. Här ska det ridas när jag kommer hem!









Tack för iår Irre och Tabbe :-)

Och på min önskelista står numera en fårskinnsdyna uppskriven..

Jul jul stålande.. inventering..

Då var vi inne på sista veckan innan jul. Imorgon går bilen norröver och idag eller rättare sagt inatt är det inventering på jobbet. Spännande och faktiskt ganska roligt men det känns segt att sluta 03:00 för att sen ha morgon i stallet och sen sätta sig i bilen för att åka ganska exakt 100mil. Som tur är litar jag helt på Jess när det gäller att vakta och vårda min tant den här veckan och hon får en trevlig vilovecka.

Ju mer jag tänker på det ju mer börjar jag vänja mig vid tanken på att vi ska byta stall. Ångesten finns ju fortfarande där men den börjar ge med sig och nu känner jag att jag bara vill få det gjort och få Flower hemmastadd innan vi åker till alperna.
Nej nu har jag inte tid och sitta här. Katter ska badas, väskor ska packas, tvätt ska tvättas och matlåda ska förberedas.. God Jul alla vänner där ute. Ta hand om era när, kära och underbara pållar..

Stresspiss..

Jag är överlag en ganska lättstressad människa, MEN jag brukar kunna vända stress till att utföra positiva under. (Haha) Om inte annat finns det 2 saker som gör mig stressad på riktigt. Det ena är när man måste passa en tid/har en tidsplan som någon annan sumpar för mig. Dvs det ligger utanför min makt att göra något åt. Och det andra är när det händer negativa oförutsedda saker vid opassande tidpunkter.
Som nu tex. Vårt stall stänger. Och det fick jag reda på i måndags. Visst det är väl egentligen inget att oroa sig för om det inte varit så att jag är borta mellan den 20-26/12 och den 6-22/januari. Vi ska vara ute den 15/1. Do the math.. Att jag sen blivit lovad att hon som har vårt stall skulle ha hand om Tant medans jag var på skidresa i januari gör ju inte saken mindre stressande.
Det är i dessa situationer det gäller att låta sig stressas och göra något bra utav det. (Att jag sen inte kunde äta eller sova på ett dygn är en helt annan historia. )
Lösningen blir iallafall så att vi flyttar till ett jättefint stall utanför Staffanstorp, mittemellan jobbet och hemmet. Eget ridhus, fullservice förutom mockning, sommarbete, fina hagar, träningar, stora luftiga stallar, bra foder osv. Har också fixat så att Jess tar hand om Flower både över jul och i januari.
Det som stör mig är att vi inte fått veta detta tidigare, då som jag förstår det har varit klart ett par veckor. Jävla illa att sätta oss i skiten så här innan jul då många åker bort.. Men hur detta har hanterats är en annan historia och jag orkar inte ens lägga tankar på hur jävla kass man får vara som människa.. Men en sak kan jag säga, det värsta är att alla i stallet inte ens har fått infon än. Och dom tycker man synd om. Tillgången på idioter är större än efterfrågan.
Huvudsaken är att tant får det bra..

Idag för ett år sedan..

Var saker och ting lite annorlunda..
Bla var det underbar snö, och jag galopperade på fältet med Hjärt. Idag var det storm och jag trimmade i ridhuset på Flow..
Man får ju leva i tron på att allt händer utav en mening...
Men den uteblivna snön förlåter jag inte..

I Ur och skur..

Tant har fått byta hage. Efter att Palle slaktat 2 täcken på 2 dagar blev jag rädd att han tror han är mer man än vad han är så Flower fick flytta in till 2 damer istället. Tråkigt då hon och palle är supertighta men man vill ju inte att det ska hända något.
Tråkigt väder är det ute också. Men trots det var jag ute till 07:00 i stallet för att skritta ut på en 50min slappistur. Hon var lite spänd efter 2 dagars vila men rask skritt på lång tygel gör så pass gott att hon redan efter en kvart var avslappnad och småfrustade istället. En sak man aldrig slutar förvånas över är hur jävla olagligt folk kör. Och framförallt alla dessa skåpbilar. På 30sträckan genom själva byn (smal gata med villor på båda sidorna) kör dom minst 60 och saktar inte ens ner när dom kör förbi. Det är tråkigt att dom inte kan visa mer hänsyn.
Tack för alla fina kommentarer föresten. Vi suger åt oss all positiv energi min lilla tant och jag :-)

RSS 2.0