Vilket väder!

Om det inte hade varit för träden kunde man nästan tro att det var vår idag. Red lite på ängen på en pigg och busig kuse och avslutade i ridhuset för att få stopp på buset. Kan man annat än att bli på bra humör utav solen.
Vi behöver tydligen trimma våra avsaktningar en aning. Men annars är vi på g!
Nu väntar en helg i skåne. Vi har hyrt en släp för att flytta ner en del prylar, hoppas på att kunna spana in några stallplatser också och en visit till Anso.

122 dagar.


Bild tagen 31 maj.
Bild tagen idag 29e September:
Say no more...

Härlig höstdag!

Äntligen fick vi vår höstiga mystur. Efter förra försökets miserabla utgång lyckades kusen idag hålla sig i skinnet och vi nöjt utav 40min i höstsolen. Klättrade vår backe 5ggr och på vägen hem sökte han sig i så fin form och  frustade avslappnat när vi travade fram på skogsstigarna. Tog tjuren vid hornen och gav galoppskänkel när vi styrde in på fältet upp mot vägen och han svarade men en perfekt liten fattning och galopperade så fint och avslappnat. Det var annat det här är är bockmaskinen från förra veckan.
Föresten har jag hittat ett täcke med stort T (Täckesnörd som man är)
Kolla in denna trendfasta superdupersnygga pjäs från John Whitaker..
750 spänn. Klämde lite trånande i det på Lyckås i Lördags..(Där jag för övrigt köpte ett lila Bucas freedom turnout 300g, bild kommer) Hjärtat skulle bli så snygg i det!

Lyckås-shoppning.

Imorse var det dags för lite shoppning. Man kan ju inte annat än att både hata och älska rea. Folk blir som besatta och det är ju inte svårt att låta sig dras med och handla både dittan och dattan som man egentligen varken behöver eller har råd med. Jag höll iallafall shoppningnerven i skinnet idag och nöjde mig med 2 utetäcken.
Ett Bucas Smartex med hals. Ord pris 2398kr och nu nedsatt till 1000kr
Ett Bucas turnout 200g. Kostade bara 350spänn. Ett riktigt fynd med andra ord.
Hjärtat verkade mycket nöjd med sina nya täcken.
Blir till att ladda om batterierna för imorgon ska jag och Jess fortsätta rean. Är på jakt efter ett transporttäcke, ett tunnare innetäcke, en lädergrimma och ett par ridbrallor. V får se vad vi kan hitta helt enkelt..

Hjärt-Bert!

Igår var rena kaosdagen i stallet. Jag blev nästan avbockad på väg ut i skogen när vi mötte skogsmaskiner och det slutade med att jag värnade om mitt liv och släppte honom i ridhuset istället. Jäääklar så han pep, bockade och drog rundor där inne. Jag säger ju det,hästar behöver stora hagar så att dom kan göra av med alla översottsenergi och inte behöver spara den till ridningen. Det har tyvärr inte mitt stall att erbjuda i dagsläget.
Idag gjorde jag iallafall slag i sak och lät Bänke filma lite när jag red. Red igenom LB:1an först en gång och sen skrittade jag lite på lång tygel medans jag kollade igenom ritten för att sen rida igenom det en gång till. Lite undertempo och det känns ju värre än vad det ser ut faktiskt. Stundtals ser det riktigt bra ut. Fattningarna slår han sig lite fri ut och jag måste sluta lägga handen i knät. Fick faktiskt sån hybris att jag åkte förbi Södertälje ridklubb för att se om det fanns några platser kvar på deras pay n ride i helgen, men det fanns det ju så klart inte. Nedrans! Men men, vi tragglar på och till nästa gång ska jag anmäla mig i tid, för nu är vi fasen redo snart.
(Dagen till ära fick han dessutom en pannluggsknopp, som han givetvis kliade loss rätt snabbt)
Bjussar på ett kort klipp från vår nerjogg idag. Resten är topphemligt och kommer aldrig få se dagens ljus..

En olycklig syn..

Det finns 2 saker jag tycker är dom viktigaste när det gäller hästhållning. Det ena är att ha ett bra foder och det andra att kunna erbjuda bra hagar. Det hugger i hjärtat att komma till stallet och se sin kuse stå och trycka i lervällingen.
Och det värst är ju att det ser bra ut nu jämfört med vad som komma skall. I väntan på bättre tider blundar jag och drömmer om stora ängar och vackra lövskogshagar fyllda med gräs och lyckliga hästar..
Idag var det dags för en dressyrlektion för Kicki och hon var inte nådig mot mig, vilket jag förtjänar. Lillkillen blev som ett tuggummi och jag fick göra mitt yttersta för att väcka liv i honom. Men det kändes faktiskt riktigt bra stundtals. När han kommer upp i formen och jobbar lite mer från haserna istället för att bara stolpa på, då är han förbannat fin!
Har iallafall insett att jag behöver en ny dressyrsadel, som är lite mer uppbyggd fram. Kanske dags att åka till Mustang och se vad dom kan göra åt saken. Men först är det dags för Valvaka och päronsplitt!

Då kör vi!

Det här är bloggen om mig och min kuse Cross my Heart eller Hjärt-Bert som han också kallas.
En kort presentation utav kusen kanske vore på sin plats:
Hjärtat eller Cross my Heart är en fuxkille född 2005. Han började sin karriär på galoppbanan och ska förhoppningsvis avsluta den som dressyrhäst.
Han är efter Heart of Oak och mamman heter Stratoblest.
Vi står i stall Dalsta i Grödinge i Stockholm.

RSS 2.0