Genom eld och vatten..

Idag har vi tagit tjuren vid hornen - att rida i ridhuset på kvällstid tillsammans med andra. Han hann inte mer än att sätta en hov innanför ridhusets väggar förän han flippade. Han blir så stimmig, stressad och okontaktbar. bockar, sticker och bara steppar runt. Han förstår verkligen inte varför alla hästar springer runt runt. Idag coolade han ned sig iallafall och jag fick till ett helt ok pass. Hade jag inte haft sällskap utav en stallkompis hade jag aldrig gett mig in i leken. Men ska det bli något av det här måste vi face:a problemen istället för att undvika dom.  Fick till en riktigt jäkla bra galoppfattning också. Ni vet en sån där man kan leva på länge.

Våren kom tillbaka!

Idag var det så varmt att Pålle fick gå utan täcke och matte kunde rida utan jacka i bara fleecen!
Sånt hurrar vi för.
Red på ängen och han var rätt ofokuserad. Men alla har vi våra dagar.

Sol i sinne men blåsigt ute.

Joggade en liten stund på fältet idag. Han kändes pigg och lite busig. Ruskade lite på skallen och ville gärna galoppera. Jag tycker det är skönt när han är på det humöret. Då vet man att han är glad. Och när Hjärt är glad, är jag glad.
Var riktigt bitade kallt idag. Vart tog solen vägen liksom.

Jag saknar snön men längtar till våren!

Var ute på skrittpromenad med M-L på Franklin idag. Supehärlig och kylig kväll. Det enda som saknades var ett snötäckt underlag.
När det väl är vinter får det gärna vara snö på marken. Hårt och tråkigt överallt.
Bild från när vintern var som bäst.

Vi pysslar och myser..

Inte alls lika öm i sulan idag.. Annars händer det inget alls här. Sol och skönt idag resulterade i 2 bilder iallafall på pålle i hagen:
Motivationen är iallafall på topp och så fort han är helt ok ska vi se om inte den framvaskade tränaren kommer göra underverk.

Tappsko..

Happ. Tappsko igår och hoppade på 3 ben. Vi får hoppas att han är bättre imorgon. Har varit och kollat på klubbdressyr i helgen och blir så jäääkla motiverad, Bara han blir bra först. Det är det viktigaste.

Vårväder.

Vilket väder! Så jäkla superskönt. Runt nollan och strålande sol. Vindstilla och bara supernice! Tog en skrittur på strax över timmen och lilleplutt skötte sig finfint ända till vi var 100 meter hemifrån då han blev rädd för något och flydde in i en trädgård där det satt ett par och solade. Hej, liksom. Haha. Måste ut och utforska vägarna här. Nästa tur blir det sandby mosse och så fort det torkat upp är det revingehed som ska testas.

My little pony..

Att rida Hjärt känns faktiskt lite som att rida en ponny för hans gångarter är så minimalistiska. Men jag älskar det. Igår hoppade vi i ridhuset. Det var väl 3 veckor sen vi red seriöst 2 dagar i rad och säkert 4 veckor sen jag red inne  2 dagar i rad. Men vad gör man när underlaget ute är helt insane. Har aldrig sett något så halt nånsin. Att bara ta sig till ridhuset är ju ett äventyr i sig.

Vilovecka

Har Hjärt haft. i måndags var massören ute för att klämma lite på honom och han tyckte det var mycket skönt. Efter det fick han lite vila tills tandis kom ut i går och kollade tänderna som såg mycket bra ut. Idag hade vi alltså inga ursäkter kvar utan fick till ett riktigt fint pass. Jag måste bara lära mig att rida på mer framåt. Ska skriva en liten lapp och sätta på manken (det ska stå, rid framåt och titta upp för helvete). Kanske lägger upp någon filmsnutt senare men det är lite att bearbeta. Screenshot funkar ju ganska kasst men jag bjussar på några ändå.
Har plockat fram min gamla allroundsadel igen då det är den jag sitter bäst i. Så typiskt att när man väl hittat en dressyrsadel som ligger perfekt så kan jag inte sitta i den. Bara att leta vidare. Ska leta efter något utan djup sits och stora klossar. Jaguar har några modeller som är mer åt flatbackhållet. Kanske kan funka.
Så om Någon vill köpa en Isabell Werth i xvid(17" svart ) eller normal (17,5"brun)  bom (har 2st) så skrik till. Det går att byta järn och dom är luftstoppade.

Solbad!

Wow vilket väder det var idag. Känns som att våren är på väg. Tog med Hjärt på en 1,5h promenad i solen och han stannade flera gånger, vände sig mot solen, blundade och bara njöt. Det känns verkligen som att det är på promenaderna vi kommer varandra lite närmare. Han söker alltid upp min hand med mulen och har han tur kanske det finns en liten mintpastill att tillgå..

RSS 2.0