Ut på tur!

Trots att den utlovade solen lyste med sin frånvaro passade jag och en stallkompis på att njuta utav 75min ute över fälten. Beträdorna är fortfarande underminerade efter översvämningarna i ån så vi valde rundan på traktorvägarna istället. 75min skritt och ett par km trav fick vi ihop på pigga, fina hästar. Mycket skitsnack och är man inte på bra humör innan så hoppar man alltid av med ett leende på läpparna.
 
 
 
Hoppträning i torsdags föresten. Var så trött och sliten innan att jag sa till Bänke att "-Jag hoppas hon inte går på släpet så vi slipper åka". Och vad fan händer? Hon vill inte gå på! Skittjurig och bitchig fick jag övertala henne i 20min innan hon knatade upp för rampen. Inte okej. Hon som alltid är en klocka.
Tur i oturen var iallafall att gruppen innan var 15min sena så vi hann i tid, Hoppningen gick bra. Vi började med att hoppa på böjt spår och övergick den till att hoppa på serpentinbågar. Mycket nyttigt för både mig och hästen då jag måste sluta vara så passiv och Flower måste börja igenom sig och bli mer följsam. Jag gav mig där och travade av medan dom andra hoppade 2 linjer och la ihop allt till en bana. Vi är snart där vi också men vill inte pressa henne när hon blir trött. Hon hoppar så otroligt välvilligt och tycker verkligen att det är roligt så det finns inga anledningar att gå för fort fram.

Lastningen hem gick lite snabbare men hon var åter igen lite tjurig. Lastträning står på schemat hela nästa vecka.
 

Hoppäventyr!

Igår åkte vi iväg till Hamilton för att hoppträna. Hade inga förväntningar på att det skulle gå så bra som det faktiskt gjorde. Det gick faktiskt riktigt bra. Tant var lite seg och loj och det var under omständigheterna positivt. Hon var både seg och pigg på samma gång och man märker att hon behöver styrka och KONDIS! Nu torkar det ju förhoppningsvis upp ute så vi kan ut och galoppera på beträdorna.
 
Har iallafall ett kort klipp från en liten nyttig övning vi pysslade med. I den här övningen märkte jag tydligt att jag saknar yttersida och att servostyrningen är något vi bör jobba stenhårt på.

Jag är glad att hon tycker det är roltigt och gör sitt bästa :-)
 
 

Äntligen försvann vintern.. eller?

Att inte ha ridhus och bo i Skåne är 2 saker som inte riktigt går ihop. När jag bodde i Härnösand fick vi fint snö i början på november och sen töade det bort i mars. Detta gjorde att man som hästägare hade oändliga möjligheter till ridning. I Skåne är det mest misär. Här flyser det och blir stenhårt, kommer ev ett jättelass med snö, töar efter 5 dagar och sen fryser det igen vilket gör isgatan till ett faktum. Har man då inte ridhus är man körd. Har man tur är marken bara frusen i 5 veckor och man kan underhållsskritta timme efter timme i 15 sekundmeter och rysskyla. Happy day helt enkelt.
Eftersom Flower inte lastar sig själv har jag svårt att, när det inte är isgata (för då ger jag mig inte ut med häst och släp) komma iväg och kunna rida "ordentligt". Till hennes försvar får jag säga att hon alltid går rakt in i släpet, förutsatt att jag går med henne. För själv vill hon inte riktigt gå och känner sig osäker. Träningssak - absolut. och till sommaren kommer det förhoppningsvis inte vara något problem.
 
Iallafall. När man då väl kommer iväg och ska rida är det ju lite deppigt då man fått ta några kliv bakåt i ridningen. Seg lite orkeslös häst som efter en halvtimme är en utfluten deg.
Men vad ska man göra. jag vet ju att min deg behöver knådas några veckor nu för att bli fast,fin,elastisk och pigg igen :-)
 
Bjussar på en liten film från sista minutrarna under gårdagens pass.



 


RSS 2.0