Här hästen går från klarhet till klarhet...

Dom perioder då det är roligast att ha häst är ju dom när man under några pass i rad hittar det beröma flytet och där är exakt var vi är just nu. Dom senaste 4 passen har varit riktigt roliga och givande. Att sitta på en mjuk,stadig,arbetsvillig och GLAD häst är liksom som att ha vunnit på lotto.

Dessa fyra drömpass har bestått utav exakt samma ridning men på olika platser. Första passet var på ridbanan, andra passet på stubbåkern, tredje passet var uteritt med trim och fjärde passet var ridbanan igen.
Vi har jobbat på med samma saker vilket är riktigt back to basic med halter, övergångar, rakriktning, ställning,böjning, takt och temp. Ju mer jag tragglar ju bättre blir det ju och det vet man ju om men man är ju gärna lite slö och tycker grundridningen är sisådär rolig att pyssla med. Men komigen - det ÄR roligt! och jag tror det beror på att det är ganska svårt att göra den perfekt. En redig utmaning med andra ord...

 

Pälsboll..

Flower har redan satt rätt mycket vinterpäls. Tycker det är tidigt och funderar lite över anledningen. Dom andra hästarna i stallet är bra mycket mer korthåriga och inte ens islänningen är ju så långhårig. Den enda fördelen med pälsen är att det är sjukt mysigt att krama henne :-)
 
Hur lång päls har era pålla satt?
 
 

Sadeldjungeln..

Är mitt inne i ett sadelbyte. Vilket innebär att jag nu ridit barbacka i 1,5veckor och ska fortsätta med det i MINST 2 veckor till. Har sån sjuk träningsvärk i ljumskar, skinkor, rygg och mage. Irre har varit generös och lånat ut en "kameldrivarkudde" i fårskinn till oss. Rätt mysig faktiskt. Tant verkar trivas bra med den. Vi har iallafall bokat in oss på sadelprovning den 6e och hoppas verkligen att vi kan hitta något...

 

RSS 2.0