Tanthoppning..

Har inte riktigt någon motivation till att skriva noveller om vår ridning. Men kan bjussa på några kassa ridhusbilder från morgonens hoppning. Fick till en riktigt fin galopp efter vi hoppat klart så det var helt klart väldigt uppmjukande och lösgörande med lite småskutt..

Lugnet efter stormen..

Morgontur med Flow. Magiskt.

Ledsamt...

Jag blir alltid lite ledsen när mina hästsaker går sönder. Speciellt när det är dyra hästtäcken. Åkte ut till stallet en extra gång nu i kväll och då hittade jag Flow med en stor reva rakt över ryggen på vårt 4 veckor gamla Amigo Bravo-täcke. Inte världens dyraste iof men visst svider det när man lagt 1400kr på ett täcke :/ Red iallafall i den nyhämtade hoppsadeln igår och kunde bara sitta och le hela passet. Alla borde äga en hoppsadel. Så nyttigt det är att bara kunna ställa sig upp och lätta på. Jobbade mkt galopp och ett rakrikta genom att flytta in framdelen till bakdelen. Nyttigt och roligt! Idag fick hon vila då det inte kändes så lockande att rida i storm.
Har istället ägnat en stund utav dagen till att kolla lite hoppning och dressyr från Globen. Blev speciellt impad över hur fina hjälper vissa utav dressyrryttarna använder ;)
Vad hände med det gamla "Trampa ner hälen" och "lodräta sitsen"-snacket? ;)

Nyklippt Ponnietant!

Så skönt att då av pälsen igen. JAg har aldrig varit något fan utav att klippa hästar då det känns som att det är en modefluga för många. Jag gör det utav praktiska skäl. Tant sätter björnpäls och torkar väldigt långsamt vilket ibland kan vara lite problematiskt. Hon blir också väldigt snabbt svettig vid ridning vilket tar onödig energi.
Nu är hon klippt iallafall :D
Har haft 3 fina dressyrdagar då hon känts helt ok. Det är surt att det är så mörkt ute om kvällarna nu att man inte kan göra annat än att skritta så uteritterna blir långa skrittpromenader istället. Man får passa på när man har möjligheten att rida dagtid istället!

Vilken mes man är.

Där sitter man i korta läder i dressyrsadel och tror att man är typ RG Bengtsson när man styr på  sitt lilla 30cm hinder. Haha Jag har fasen blivit hopprädd på gamla dar. Tur man har en snäll tant iallafall, för hoppar det gör hon, men efter hinderna skulle jag behöva få fram henne mer. Men det är tufft att hitta modet mellan brallarna... :-)
Ska försöka få tid på löshoppningen till nästa helg. Skulle vilja se henne utan mig som mesar vid pedalerna...

SM i utgrävningar..

Jag vet inte vad Flower fått för sig men hon har iallafall svart bälte i utgrävningar. I flera dagar nu har Boxen sett ut som ett minfält och väldigt mycket halm har "försvunnit". Jag har fått köra ut 2 kärror varje dag och hällt på massor utav ny halm. Sjukt drygt är det i vilket fall. Red ut en sväng med Åsa igår och vi testade en för mig helt ny väg. Myspys med sällskap.
Har föresten hittat det perfekta täcket till Flowerpower ;)

Det här med att tala samma språk..

Jag har ju haft lite problem med galoppen på tanten och funderat och funderat på vad det är hon försöker säga mig. Idag lossnade mycket och vi löste många små pusselbitar. Hon fattar fint galopp men sen blir hon lite obalanserad och börjar kicka/slå om/bryta/korsa i svängarna. Ju mer man har försökt hjälpa henne ju värre har det blivit, och har man inte gjort något alls har det blivit samma sak. Men idag var liksom första gången vi förstod varandra då hon liksom "bad om hjälp" och kunde visa mig, hur hon ville att jag skulle hjälpa till att stötta upp henne. Och vad hände, jo givetvis slutade hon kicka och sökte sig istället till en trevlig form med fin bjudning. Jag blev så jäkla paff. Så lätt det kan vara liksom. Det gäller bara att lyssna, och lära sig. Idag var hon inte ens dyr. Idag var hon ovärderlig..
"Jag hör och jag glömmer. Jag ser och jag minns. Jag gör och jag förstår.."





Smörblomma..

Idag var min favoritblomma trött och mör. Det har varit en tuff vecka för oss båda och imorgon får hon en välförtjänt vilodag. Travade 10min i ridhuset idag men lät henne vara sen då hon kändes lite väl mör. :-)
i
Vi har ju lite att jobba på om man säger så.. Haha..

It´s been a Ride..


Efter trimm kommer vila..

Igår blev det ett pass i lilla ridhuset. Ibland kan det vara skönt att stänga in sig mellan 4 väggar. Började med att flytta henne lite i skritten och sen ganska snabbt började jag trava. Kändes kanon! Inge alls springig som tidigare utan mjuk och lyhörd. Red lite volter och bågar innan jag gick över till lite galoppjobb - vår akilleshäl. I vänster kan jag inte säga att jag blev nöjd men i höger fick jag fram en stor och rund galopp med lösgjord och bärig häst. Kunde också reglera tempo och hade faktiskt riktigt bra styrning sista vändan. Kul! Fick fina fattningar utan kickar. Får dock kickar i vänster varv, i samma hörna varje gång. Fjanttant.
Idag busade vi lite hemmavid i lång och låg form ;)
Vi passade också på att träna lite uppsittning utan uppsittning. Dvs stå stilla vid pallen. Jag vet inte varför hon inte gillar pallen men idag stod hon snällt..

RSS 2.0