Frisyrskapandet tar till nya höjder..

Tips och knep på att undvika detta förutom veckor utav tid med en röjsåg på betet, mottages tacksam..
 
 


 

En trendsättare...

Flower är ju en mycket modeintresserad dam och visar gärna upp sina hårkreationer i tid och otid.
 
 

Nu är hösten här...

Nu börjar temperaturen sjunka lite och dom skånska pissvindarna infinner sig. Hösten är på antågan. Fördelarna är att det är vackert och lite svalare. Nackdelarna är ju att sommaren är slut.
 
Hakade på tansporten till stallet idag för att lastträna. Själva lastningen är ju inga problem men jag skulle vilja kunna lasta henne ensam för att inte vara så beroende utav andra i vinter. Vi har ju inget ridhus. Vi gick in tillsammans 4ggr och åt ett äpple.

Rastade sen tant en liten repa idag på stubben mellan regnskurarna och hon skötte sig fint. Tänk att för bara ett år sedan flippade hon på öppna ytor. Blev jättestressad, reste sig, visade flyktbeteende och var väldigt väldigt osäker och ovillig. Nu är problemet ett minne blott och vi njuter för fullt utav uteridningen!
 
 

Spännande siffror..

Idag hade jag min Garmin GPSklocka på mig när jag red. Mest för att jag tyckte det var spännande att se vad vi egentligen sysslar med på våra uteritter. Vi var ute i 1h 3min. Vi tog oss 10,57km totalt varav 3,2km var skritt 5,13km var trav och 2,24km var galopp. Snittempot var 6min/km eller 10km i timmen :-)
Det var en förbannat skön och vacker kväll. Både jag och tant var på bästa humör och då blir liksom allt bara ljuvligt.
 
 
(Bilden är från förra sommaren)
 

Bagarpass..

Uppe med tuppen och till häst 07.15. Det blir ju lätt så när man jobbar 11-20. Då rider man gärna innan jobbet. Hade först tänkt mig en mysig skrittrunda men tyckte vi hade lite att jobba på från igår så det blev 45min på banan istället. Mycket lösgörande och genomgång utav servostyrningen och bromsen. Bakdelsvändningar, skänkelvikningar övergångar. Tillslut var hon så fint på hjälperna att jag blev riktigt förvånad. Tog en liten galopp åt varje håll och travade sen av. Kändes som att rida på en smörklick. Så mjuk och fin!
 
 
Imorgon väntar lite hoppning och går det som det ska har vi ett roltigt liten äventyr på G!
 

Fläsket brinner..

Nu är hästägarnas tid kommen. Stubbåkrarna lyser med sin närvaro och möjligheterna är oändliga! Flower som blir fet bara utav att titta på en halmbal får flåsa av sig fläsket i härliga galopper istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0