Jogg i vinden..

Eftersom banan var i rätt kasst skick igår var dagens plan att åka till ridhuset men latheten tog över så det fick bli ett lätt joggingpass på banan i vinden. Tant kändes rätt seg och ofokuserad och jag tillät henne vara det idag. Man får anpassa ridningen rätt mycket efter dagsformen för att hålla henne glad. Vi gör att nytt försök att komma iväg till ridhuset imorgon. Ny träning för T är dessutom inbokad den 7e så jag vill gärna hinna trimma lite innan dess då vi faktiskt mest ridit ut på senaste. Det går i peroder det där. När underlaget håller passar vi på att ut och kondisträna och när det är för blött får vi trimma eller skritta på asfaltsvägarna. Hon är fortfarande för fet i halsen och för omusklad i kroppen. Men vi jobbar på det för att hon ska få det lättare att orka jobba på :-)

 
Bjussar också på ett kort klipp från dagen.


 
 

Kul i leran..

Tyvärr är vädret katastrof just nu och leran är ett faktum. Men det hindrar inte oss från att ha roligt!
 
 
 


Det är otroligt smidigt att kunna kalla in henne och på så sätt löshoppa utan medhjälpare :-) 

Myspys i juletid...

Givetvis är all snö borta och julen blev grön, regnig och trist. Igår var det halt och is överallt så jag skrittade ut en timme med E på asfaltsvägarna. Vi satt och snackade skit och bara myste. Idag drog vi ihop halva stallet för en uteritt. Jag hade spanat in en ny ridväg som ingen hade testat och det var en helt ok runda. Lite blött men vi travade på en bra bit och underlaget var så pass att vi kunnat galoppera också om det inte vore för pigga glada hästar som for åt alla håll :-) En utav dom viktigaste faktorerna med hästeriet för mig är att ha vänner omkring mig. Och vi trivs kanon i stallet nu. Tant går som en klocka och det finns alltid någon att trimma med om så önskas :-)






Från sol till vinter!

Har precis kommit hem från en vecka på Fuerteventura med sol bad och löpning. Snacka om kontrast när man kommer hem till ett vitt kallt landskap. Men jag gillar det! Det gäller att plocka fram det bästa i årstiderna och fördelen med snön är ju att det öppnar för nya ridmöjligheter och att det känns som att det blir mycket ljusare!

Flower har vilat medan jag varit borta och fick gå en lätt skritt och travrunda ute idag. Hon var riktigt på gasen vilket jag misstänkte att hon skulle vara efter att ha stått en vecka. Passade också på att testa ett nytt bett jag shoppat från Tophorse. Tyckte det var helt lagom för endamålet. Låg väldigt bra i munnen och Tant verkade trivas bra med det. Tanken är att ha det som lite nödbroms när jag rider ut då hon kan bli lite ofokuserad och köra över mig lite. Det är mycket häst när hon väl lägger manken till :-)








RSS 2.0