Det jag saknar..

Är gemenskap. Någon att träna och rida med. Någon att våga sig ut på tävlingar med, att rida långa skrittrundor och bushoppa på Teds terrängbana med. Flyinge känns så kallt. Inte alls som Dalsta. Där fanns det massor med entusiastiska ryttare man kände gemenskap med. Här känner man sig ensam. Och det är deppigt :-(
Annars gick min häst som en dröm idag. Fick ett fint dragläge i traven och han lyssnade lydigt när jag matade på lite framåt. Skänkelvikningarna blev riktigt bra när jag hade bjudningen och jag kunde rida på lite utan att tappa formen och utan att det blir flängt. När vi kom till galoppen kände jag att jag var tvungen att börja sätta lite press på honom. Nu kan han galoppera i ganska öppen form om än fortfarande lite svårstyrd på fyrkanten, men jag red ihop och kortade upp honom lite mer idag och oj så lösgjord han blev när han kom mer genom kroppen. Som en mör liten köttbit. Visst orkade inte allt för länge men det känns som ett stort steg på väg.
Passade också på att rycka manen som blivit tjock som en buske. Får gå på den en gång till då pålle blev kissnödig och ville gå in i boxen.

Bild nr 2.

Gjord utav http://benzie.blogg.se
Kan knappt bärga men att då upp den på väggen!

Han må vara hur odräglig som helst..

...men han är rätt fin att se på :-)
Idag var han hur odräglig och fjantig som helst..Skulle någon erbjudit mig en shettis i utbyte skulle det nästan blivit affär :-)

Täckta banan..

Fenomenet täckta banan är en liten gemytlig plats på Flyinge. En liten galoppbana med väggar tak skulle man kunna säga.
Tänkte att det kunde vara bra för Mr Häst att få konditionsträna lite under ordnade former.
Sagt och gjort. Vi travade och galopperade några varv och pålle var hur glad och snäll som helst. Helt med på noterna men lugn och fin.
Han har faktiskt börjat bli lite övergödd så nu det får vara slutfuskat med ridningen och slut med krafftfodret igen. Haha. Min lilla tjockehäst. Men han har fått en fin överlinje.
Kommer en liten filmsnutt från ridningen i nästa inlägg.

Dagens Hjärt.

På väg till hagen i sitt nya Bucastäcke (fläckarna är antibit)

Vart är sommaren..

Idag när jag stod och skrek efter hästarna i horisontellt regn längtade jag verkligen till sommaren. Men vem gör inte det när vinden biter i kinden. Fasen jag hinner inte riktigt med bloggen känner jag. Men lovar att bättra mig.
Sommar var det ja..
Annars är det mest fullt upp. Dressyrgjorden jag köpte i gbg var piss. Hjärt fick skav utav den första dagen. Funderar faktiskt på att lägga pengar på Eric le Tixerant-gjorden. den ska ju vara både tryckutjämnande och ligga väldigt bra.
Jag är så tacksam över min häst. Det borde alla vara över sina. Inget är självklart.

Hjärt made by http://benzie.blogg.se

Kolla in hur duktig tjejen är alltså!

Alla bilder nedan är lånade utav http://benzie.blogg.se
Och resultatet:
Så jäkla vackert. Och hur kul är det inte att rama in och sätta upp på väggen. Kolla in hennes blogg för mer bilder :)

RSS 2.0