GHS!

Oj så slut jag är. Igår var jag iväg med ett glatt gäng från Hässleholms ridklubb i allmänhet och Terese, Anso, Frussi mf i synnerhet. Efter en sömnig bussresa var det dags att ta en snabbkoll utav våra platser för att sen försöka dra oss ut i mässans oändliga land. Det tog sig snabbt att vi inte skulle kunna hålla ihop gruppen så jag och Terese drog iväg på egen hand. GHS har ju en ganska stor mässa och det är ju bara Falsterbos utemässa som slår snäppet högre. Blev iallafall lite shopping innan vi gick in och såg 145cm och 150cm hoppningen och sen avslutade vi med Küren innan bussen rullade hemmåt.
Dressyrsadelgjord, lädertyglar med stoppar, Pälsglans och 3st dressyrschabrak varav ett med brodyr.
Jumptec akryllindor, Gröna kombi och Kingsland svarta kombi.
Nu återstår ju bara det roligaste - att ha med prylarna till stallet och testa på pållen!

Hektisk vecka.

Första veckan som heltidsarbetande hästägare. Tufft och jag har varit sjukt trött och ganska omotiverad till att ge mig ut och rida i mörkret. Men tack vare lite tjat utav anso och lite inspirerande inlägg på Buke har jag fixat biffen. Hela 3 dressyrpass i veckan har det blivit och det har jag inte kommit upp i på en vecka sen i höstas. Det känns bra att vi kommit igång fint. I måndags blev det ett pass i ridhuset. Gick igenom allt vi övade på träningen förra veckan. Mycket skänkelvikning, öppna, tempoväxlingar och liknande. I tisdags vilade herr Hjärt och i onsdags var det ridhuset igen. Joggade mest runt och red lite lösgörande arbete. I torsdags  var det pysselkväll i stallet. Ännu en vilodag alltså. i Fredags red jag ut i fullmånens sken. Mycket trav och pigg häst. Riktigt roligt. Igår (lördag) var det dressyrlektion. Det gick sådär. Lite som föll på plats och lite som inte föll på plats. Nyttigt och nästa gång ska min tränare sitta upp. Det blir att ha kameran med då så man kan filma. Idag var vi ute och promenerade i solen i 1,5timme. Tycker det är helt onödigt med begreppet "skritta ut". Man kan lika gärna promenera!
Veckan som kommer blir en lågintensiv vecka. Men det tror jag han kan behöva. Om inte annat blir det ju vila fre/lör/sön/ då vi ska till Göteborg och GHS!
Här kommer några bilder från idag:

Tur att det är högt till tak i ridhuset..

För idag var min häst mer i luften än på marken.
Han har ju gått högst sporadiskt i veckan så det fanns en det energi att plocka utav. Givetvis ville han inte lägga den på att jobba utan på att hoppa, skutta, skygga och göra räserrusningar. Inget att bli upprörd över utan jag såg det som ett gyllene tillfälle till att visa K mina problem och få hjälp med att lösa dom. Jag tycker jag fick jäkligt klok hjälp och efter ett tag kunde jag kontrollera min lilla räser. Vi jobbade vidare på skänkelvikningarna där han gärna förekommer mig, öppnorna där han gärna tar lite väl mycket stöd upp mot väggen och galoppen där han måste stärkas för att orka korta ihop och jobba upp sig. Övergångarna från galopp till trav får jag inte riktigt till än och det blir lite obalans. Rolig träning och vi har lite att jobba med igen. Nästa vecka är målet att få till 3st bra dressyrpass. Det är väl inte för mycket begärt.
En sak min tränare sa som gnager lite är "Linda, du rider bättre än du vill tro, så låt självförtroendet stiga fram, och rid varje pass som att det var sista klassen i OS. Sista chansen att glänsa."
Jag blir ju lätt passiv och lite låst i skallen. Speciellt när Hjärt försöker komma undan. Måste absolut tänka på det där och sluta dalta med mig själv. Och framförallt rida igenom det jag ville. Även om det blir halvdant. För efter 100 gånger kommer det sitta.  Men bara om man kämpar, ger man upp är det dömt att misslyckas. Men det är ju lättare sagt än gjort.. På det igen nästa träning bara!
Det är kul att rida. Och min häst är en liten hjälte.

Vilken vecka.

Har det inte varit sulsår så har det varit sår på ben, ömma fötter och nu idag ett sår precis bredvid ögat. Det har varit hältor och helveten. Men idag fick vi rätsida på allt. Och Hjärt är ren som en nunna! Riktigt pigg idag när vi var ute i snöstormen. Skrittade bort till Granelund och travade några varv på utebanan. Mer hann jag inte innan snön kom som ett brev på posten. Som det blåste och snöade. Frös hela vägen hem.
Har ju fått boka om veckans dressyrlekton då han varit öm, men ringde K idag och det blir träning imorgon istället. Har ju inte hunnit göra mina läxor från förra gången men det är bara att traggla vidare. Måste se om jag hittar något rent schabrak. Det gäller ju att komma lite propra. Schabrak är något jag måste fiska fram pengar till inför Gbg. Det bara måste köpas.
Har dessutom blivit av med min post som hemmafru och börjar jobba på måndag. Dessutom vann vi budgivningen på lägenheten. Mycket som händer med andra ord.
Bilden är från i höstas på Dalsta

Kom och köp..

Vi säljer ett Rambotäcke! Inte missa..


Där rök mitt roliga i gbg..

Fick ett hästknä i ögat vilket betyder 4400kr på nya brillor. Jippie.
Kanske att jag har råd med kolla masken iallafall..

Nu har jag hittat dom!

Äntligen har jag hittat dom perfekta benskydden. Kommer ihåg dom från tiden hos Lilja på Ensta. Riktigt bra skydd.
Skulle helst vilja ha dom i både svart och vitt. Vi får se om vi kan skrapa ihop pengar. Annars blir det vita. Behöver något trendigt till dressyrträningarna..

Önskelista inför Eurohorse.

Snart är det ju dags för en tripp till Göteborg och önskelistan börja ta form.
Än så länge är det detta jag ska spana lite extra efter:

Mias dressyrschabrak.

Min absoluta favorit. Så jäkla stilrena och funktionella utan en massa stora loggor och skit.

Sadelgjord 60cm.

Lätt svängd i mjukt läder.

Ledade stigbyglar.

Till dressyrsadeln. Gärna sprenger men inte BB. Svart gummi.

Dressyrträns. Svart m vitt foder

Halvbred nosgrimma. Ett måste.

Stigläder otöjbara

2 par. Nu är det slut på billigt skit som töjer sig.

Shaps (Dyon? Lamicell?)

Har spanat in på D och L och tycker dom verkar fina.

Kolla masken

Bunkra upp inför året.

Dressyrskydd. Vita.

Har en helt lista att klämma och känna på innan jag bestämmer mig.

Benlindor. Svarta, cream och marinblå

Say no more

Ridhjälm

Klassisk Dressyrhjälm. Helsvart.

Handskar

Ett par riktigt fina handskar skulle sitta fint.

 


Dressyrträning för Edward Gal..

Eller ja. Järntvättad efter att ha läst en artikel om honom begav jag mig iväg till ridhuset i full storm. Välta soptunnor, brevlådor som smällde och presenningar som fladdrade. Litet fullblod skakade i underläppen.
5 Ridtips från Edward var:


1. BÖRJA MED ATT RIDA FRAMÅT.
Hästen får aldrig tänka bakåt. När du väl fått fram hästen kan du samla.

2.VAR INTE RÄDD FÖR MISSTAG!
Det gör inget. Bara gör om. Du måste tänja gränserna ibland.

3.KOLLA VAD SOM HÄNDER NÄR DU LÄTTAR I HANDEN.
Följer hästen handen och släpper nacken framåt och nedåt?

4. SE TILL ATT HÄSTEN VÄNTAR PÅ DIG.
Gör inte övningarna på samma ställe hela tiden, då börjar hästen göra dem av sig själv.

5. FÅ HÄSTEN ATT REAGERA PÅ DINA HJÄLPER.
"Stor reaktion på små hjälper"
.
Lektionen för K gick bra. Vi jobbade mycket på att få fram och tillbaka honom för små hjälper. Han är ju en liten latmask så tempot fick sig en rejäl känga men det visste jag ju redan sen innan att jag sitter och rider i undertempo. Fram för hjälperna, bärighet, stabilitet i formen och framförallt i kroppen. Han tippar gärna över mig både hit och dit när det blir jobbigt och det vara ju bara att balansera upp och sen släppa stödet för att lära honom ta tag i det själv. Öppnor och skänkelvikningar för att få honom att arbeta jämnare och efter det fick jag till en fantastiskt fin och nära inpå samlad galopp.  Ökade och minskade volten i galopp och han var så fin. Det är bara fattningarna som han tappar lite bjudning i.
Supertrötta blev vi båda två och oj så nyttigt det är att ha hjälp utav någon som verkligen vet vad dom snackar om.
Nu har vi fått några saker och övningar att ta tag i till nästa fredag. Det känns hoppfullt det här. Så jäkla roligt!

Dressyrskydd.

Okej. Nu är det dags att skrida till verket eller köpet. Jag ska köpa flådiga vita dressyrskydd.  Jag vill ha funktionella stryktåliga skydd som är lätta att hålla rena.
Jag har surfat runt en del och hittat några kandidater:
Clarendon Premier Dressage
"Premier Dressage, Syntet damasker med syntet päls för den ultimata komforten."

Pris: 695:- / Paret på rea.
Kommentar: Ser faktiskt riktigt bra ut. Har inte känt på dom live men jag hoppas som är lika mjuka som dom ser ut. Jag gillar dom verkligen. Förutom pälsen då. Men den är rätt diskret.
Catago Dressyrskydd

"CATAGOs nya dressyrbenskydd har ett super bra och funktionel design och är i ett praktisk material med kraftig velcroöppning. 
Själva benskyddet är uppbyggt omkring en formstöpt PVC-skål, som ger en super bra passform och optimal mot stötar och slag. 
Den glatta vattenavisande yttermaterialet är ekstremt holbart och dessutom mycket lätt att rengöra. Komplett set för fram & bak."

Pris: 899:-/set om fyra.
Kommentar: Ser slagtåliga ut men jag tycker också dom har en tendens att se lite klumpiga och tunga ut. Samtidigt ser det ut som att dom sitter lite för högt upp för att riktigt skydda mot strykningar.


Globus dressyrskydd
"Riktigt fina dressyrskydd i stilren och enkel design. Breda kardborreknäppningar. Lite tjockare skydd som är väldigt stabila och ger ett bra stöd över hela skenbenet."

Pris: ca 450:- par
Kommentar: Jag gillar ju konceptet men spännena är för klumpiga och loggan är väl inget man vill skylta med. Tippex kanske fungerar.
Eskadron Dressyrskydd
"Slitstarka skydd i konstskinn från Eskadron, knäpps med tre stycken bredda kardborreknäppen.
stöttåliga."


Pris: ca 925:- per par.
Kommentar: Helt ok i mitt tycke. Ser ut att sitta bra och eskadron är ju kvalitetsskydd. Ska kollas upp.
Klassisk stykkappa
Kärt barn som har många namn och många olika utformningar. Fungerar i ur och skur men börjar den inte bli lite väl tråkig..
Pris: Från hundralappen ungefär och uppåt.
Kommentar: Klassiska och tråkiga men ack så funktionella.
Event strykkappa med ludd
"Benskydd med insida i teddy och yttersida i konstläder. Sluter om hela benet och förslutes med två elastiska kardborrar."

Pris: ca 275:-
Kommentar: Får även den ädlaste hästen att se ut som en hjulbent ponny. Tycker faktiskt dom varken är funktionella eller snygga. Skulle vara mot skav då. Men hur lätta kan dom vara att hålla rena.


Professional Choice Medicine Boot II
"Material i neopren med kraftig kardborreknäppning. Skyddar mot slag runt om hela benet."

Pris: ca 800:-/par
Kommentar: Den nya benlindan? Ser faktiskt ganska stilrent ut om man bortser från loggan mitt fram. Skyddar fint och har bra passform.
Finns många att kika på. Ska se om jag inte hittar några på GHS.

RSS 2.0