Hemma igen..

Här skulle jag kunna skrivit en novell om GHS. Men jag känner lite att vad jag än skriver kommer jag aldrig lyckas beskriva känslan när Roffe red mot sista hindret i omhoppningen eller när Kittel vann küren. Det är stora ögonblick och kan inte beskrivas med små ord. Vi ska vara glada att vi har så fantastiska ryttare i Sverige, för det är stort och vackert.
Idag har jag varit ute och rastat tanten. i 1h och 20min var vi ute med Jess och juppe. Mestadels höll vi oss till skritt men vi kunde ju inte låta bli att ha lite trav och galopp på den mjuka sandvägen. Flower kändes pigg och glad men var otroligt skötsam och lyhörd. Riktigt underbar tur och motivationen är på topp.
Flower är fint krallig i kroppen nu. Lite sommarpäls och något rundare överlinje så blir det fint det här :-)
Finaste tanten. Ser ut som en ponnyfluff..

GHS..

GHS närmar sig med stormsteg, jag har beklagat mig lite för Anso att shoppingnerven lyst med sin frånvaro. Men nu har jag hittat en sak jag är sugen på. Ett nytt träns! Inget flådigt dressyrträns utan ett fint vardagsträns med klinker från Treadstone. Har klämt på det flera gånger nu och är riktigt riktigt sugen på ett brunt.. Det är så nätt och fint. Den som lever får se..

Kontentan utav träningen..

Fått lite förfrågningar över den nämnda dresyrträningen i lördags och jag kan rapportera att det finns hopp om livet. Jag fick faktiskt ganska mycket bannor över min ridning. Och det med all rätt. Vi har ju haft en del bakslag senaste men nu har vi fått lite att jobba med. Jag tror verkligen på Åsas tillvägagångssätt, och hon som tränare kan nog ge oss massor.. Vi fick helt enkelt gå back to basic. Kunna påverka inner och yttersidan, få Flower att gå undan för mina hjälper och helt enkelt få henne att fokusera på vad jag vill, och inte på vad hon vill. Jag kommer helt klart fortsätta med samma typ utav ridning nu då jag märkte hur det gynnar min häst och framförallt mig själv. Kul att hitta något som fungerar och jag ser fram emot att få jobba vidare :-)

Dressyrträning?

Tack för alla vettiga kommentarer till förra inlägget. Sen jag skrev det har jag tömmat henne en dag och ridit 2. Fick lite hjälp utav Eva igår med ridningen och man behöver verkligen någon som kan se allt med objektiva ögon ibland. Fick till en riktigt riktigt fin känsla igår och jag tror att jag hittat en ände i mitt trådnystan att börja jobba med. Kul. Har också bokat in mig på en dressyrträning för Evas tränare Åsa som kommer till stallet i helgen och kör både lördag och söndag. Med tanke på det hutlösa priset utav 600kr / 45min (Nu åker hon visserligen från andra halvan utav Sverige) så blev det inte båda dagarna utav jag knyckte sista tiden på lördagskvällen. För vad kan man bättre ägna en lördagskväll åt än att träna dressyr..

Ett äppel om dan håller doktorn från stan..

På måndag ska jag ringa och boka kliniktid. Jag får en ledsam känsla som säger att något är fel på Flow och jag vill vara better safe than sorry. Visst hon är ett sto, men hästar är i regel inte obstinata eller dumma utan att något är galet. Ont i kroppen, skit i sadeln eller vad som helst. Men det är ens plikt som hästägare att försöka tyda dessa små signaler och ett steg på vägen är ju att checka vår fysiska hälsa. Ska passa på att ta en extra koll i munnen på henne också när man endå är inne. Man hoppas ju att allt är grönt och att vi bara är inne i en period där jag börjar kräva mer än vanligt och att det helt enkelt blir jobbigt. Vi får se vart vi hamnar helt enkelt.

Tant obstinat..

En bild säger mer än tusen ord..
Men jag fyller på med några bonusbilder från dagens korta pass i ridhuset..
För övrigt hatar jag att det är så kallt. Fryser så det riktigt gör ont i kroppen. Kan knappast vara nyttigt..

Här rullar det på.

Hade ett riktigt trevligt pass idag förutom att min kroppskontroll var ur funktion. SM i omedvetenhet. Haha.  Men Flower var fint framme och riktigt trevlig. Alltid kul att rida när hästen är mjuk och fin. Verkar som att min tömkörning häromdagen fått henne på andra tankar..
Imorgon ska minneskortet vara med i kameran när Bänke fotar, men en liten bild kan vi bjussa på från idag ändå:
Min finaste tant..

Motivationsbrallor!

Ett knep när man köper nya kläder är att köpa dom lite för små, allafall om man har några extrakilo som spökar. Jag har beställt 2 par nya brallor och det var knappt att dom gick att stänga faktiskt. Motivation om något är ju att kunna visa upp sina snygga spiror i sina nya brallor. Vi får se hur lång tid det tar. Får ha dom på mig i hemmet någon vecka så dom går in sig , samtidigt som sidfläsket ska få jobba i löparspåret :-)
Ligger på soffan med en kopp kaffe och kollar Biggest Looser på datorn.. ;)

Krispigt värre!

Passade på att ta med tant Flow på en härlig eftermiddagspromenad idag. Hon knatade på och verkade njuta rätt bra. Minus 6grader och väldigt klart och fint i luften. Förutom förfrysta fingrar fick jag med mig några bilder hem..


Dygnet har för få timmar.

Långt sen jag bloggade sist. Jag skyller på att jag är borta mellan 07-21 ungefär varje dag. och när man sen är hemma ska man hinna laga mat, duscha och sova.
Ridningen har gått både upp och ner. Tant har varit enveten och jag har badat i hopplöshet. Men igår fick jag till ett fint pass och inser verkligen hur mycket som är mitt fel. Man kan ju inte bromsa sig ur en uppförsbacke. Så det finns hopp om livet :-) Kämpar med att rätta in framdelen i galoppen och i höger får vi till det bra. Även skänkelvikningarna börjar se fina ut!
Något som inte har med hästar att göra är att mäklaren kommer idag och kollar på lägenheten. Vi ska byta till ett billigare boende närmare mitt jobb så i april blir vi staffanstorpsbor. Har hittat ett fint stall på krypavstånd mellan jobbet och hemmet så ska ringa och kolla hur dom har det med platser. Men nu har jag ju inte tid att sitta här. Over and out!

RSS 2.0