Krasslig..

Då var man risig igen då. Täppt, förkylningsvärk, feberkänningar och skit. Genomlidit jobbdagen och åkt en snabbis till stallet. Tanten verkade inte det minsta deppig över en vilodag och tog bara ut henne på gården för att ta några bilder. Jag får ursäkta min oborstade vän..

Vi förnyar och förbättrar..

Har tagit några dagars effektiv vila för tanten nu. Skrittat ut barbacka hela helgen och sånna mysiga grejer man alltid gjorde när man var yngre. Kommer ihåg när man hade morgonfodringen i Smitingestallet och drog ut barbacka på Sonny bort mot notsand en solig vintermorgon. Snön knarrade under hovarna och man hade en filt över låren för att inte frysa. Det var livskvalitet det. Jag tror många missar hästägandets små pärlor och blir alldeles för prestationsfokuserade. Synd för dom. Njuta utav närheten till djuren. Det ska man inte glömma.

Släpade med bänke en kväll så han kunde ta lite bilder men tyvärr har min kamera varit trasig dom senaste 2 åren så den jobbar lite som den vill. Resultatet blev EN HALV bild. Haha. Så deppigt när det var en så fantastisk kväll. Det var iallafall händelsen som fick bägaren att rinna över och det blev helt enkelt så att vi igår åkte och köpte en ny kamera. EOs 550D blev det. Ser fram emot att kunna fota på riktigt igen. Testade den lite igår:
Igårkväll klämde jag ett dressyrpass i ridhuset. Hon kändes positiv men blev lite springig och okontrollerbar i början utav passet. Dvs att man tappar en bog här, en bog där, ett dubbelt spår här, ta bettet där osv. Efter lite galoppjobb, eller ja, MYCKET galoppjobb blev hon helt fantastiskt mjuk och fin. Problemet är då bara att det inte finns så mycket energi att krama ur vid det lagt så det blir bara några minuter man får njuta utav en helt lösgjord pålle innan det är dags att skritta av. Men det är bara att traggla vidare. Orkan kommer, och vi har absolut inte brått.
Dyngsvettig blev hon. Hon börjar inta en isbjörnsliknande skrud så det börjar bli panik med att klippa nu. Jag har aldrig varit ett fan utav att måsta klippa, men jag har heller aldrig haft en kuse det behövts göras på heller.
På lördag kommer en equiterapeut till stallet och ska kolla Flower och en häst till. Ska bli spännande att se vad hon hittar. För något sitter det nån stans som tar emot ibland. Frågan är om det är skit i sadeln eller något med pållan. Det återstår att se!

Min häst och jag..

..har startat dagen med en tidig barbackatur i skritt runt åkrarna. Det är kärlek.

För att fokusera på det positiva..

Ridningen idag gick sådär. IM skulle rida men det slutade med en ovillig häst och ledsen matte. Orkar inte gå in på vad som händer men det var mindre roligt iallafall.
Vi fokuserar på något positivt istället. Flower testade på att vara dressyrhäst idag:
Nu blir det skrittpromenader i 2 dagar. Kanske att jag tar en liten barbackatur imorgon...

Morgonvecka..

Den här veckan klämmer jag av 5 morgonfodringar och det skär i hjärtat och framförallt i skallen men plånboken får sig ett lyft. Mitt morgonhumör suger. Jag lyckas aldrig behärska mig heller utan går omkring som en bomb. Tog iallafall ut tanten på tömmen idag och hon var helt okej. Lite pigg. Fick henne att trampa på rätt bra och kunde samla henne rätt fint i galoppen. Hon var lite stollig i början och hade ingen ro att stå stilla. Hon är inte precis överlycklig över att måsta ut och jobba när alla andra får gå ut och äta morgonhö :-)
Största problemet är att få igenom förhållningarna utan att hon klämmer in sig allt för mycket bakom lod. Hon lyssnar dåligt på röstkommandon än. Men vafan det här var första gången jag tömkörde henne så det kan ju bara bli bättre! Söttant.

...

Min vackra vackra tantapålle..
Dagens ridpass blev en trimm på banan med IM som longerade din låne3åring. Igår travade vi ett varv runt flyinge på en mycket pigg och glad dam men idag var hon lite trött och seg. Traven har förbättrats massor och hon tar verkligen ut steget nu och blir supermaffig. Galoppen är fortfarande kaos men det är bara att ge den lite tid. Någon ond hoppryttare hade ju beklätt hela utebanan med vattenmattor och andra störande ting man måste spana lite extra på när man rider förbi :-)

Sugen på ny hoppsadel?

Köp min ;)

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=351182

Filmtajm..

IM rider Flower i ridhuset medan jag trasslar in mig i en grep hållandes hennes häst. Viktigt att tänka på är att Flower bara är riden 4månader och innan det stått ca 3år. Så orken finns inte riktigt där, än! Men hon går från klarhet till klarhet.. Hon orkar inte riktigt komma fram med nosen utan faller gärna in bakom lod. Just nu är det dock helt okej och man kan lyfta upp henne små stunder men fokus ligger på helt andra saker just nu :-) Hon är ganska stel, ovig och oriden så det är mycket stretch och mjukgörande för att få igång arbetet. Hon ska tycka det är kul att jobba..

Mask..

Efter att ha varit ledig i hela 6 dagar var det rätt segt att gå till jobbet idag. Men jag måste erkänna en sak - jag tycker om mitt jobb och jag trivs med mina kollegor. Det är en riktigt skön känsla.
Igår trimmade jag i ridhuset med IM. Fasen alltså hon är guld värd. Precis när man sitter och fumlar lite i blindo hoppar hon in med en räddande lösning och guidar oss igenom allt. Känslan jag fick i slutet utav passet igår var ren rå-power, hon bara trampade på och var lätt som en fjäder med luftiga steg. Man blir så glad utav att ha en så fin häst. Hon gör mig otroligt lycklig.
Idag blev det vila för imorgon ska IM rida henne. Ska ta med kameran och se om jag kan filma en snutt.
Igår skickade jag ju in träckprov och idag fick jag det skrämmande svaret. Massa blodmask! Blir till att ringa vet på direkten imorgon så vi kan styra upp en liten avmaskning, man kan ju undra när det gjordes sist...

Piggelin!

Idag gick ridningen "sådär" får man säga. Tanten var pigg och jag testade med ett nytt upplägg som inte alls gick hem. Försökte få igenom halvhalter och övergångar för att distrahera henne men det blev mest att hon susade iväg i sina egna drömmar. Fick till några fina stunder iallafall. Ett stort + var dock galoppen, på volt, utan tjaffs. Woho!
Även i stallet fick vi en liten framgång. Min häst är nu officiellt avspolad. Äntligen gick det. Nu är det snart dags för stora badet..
Veva i missnöje..

Möt Flowerpower i sin box:



Annars tycker jag hon börjar tunna ur lite. Dags att kolla masken som en första åtgärd och är det inget ökar jag på kraftfodret lite.. Finaste Blomstertanten :-)

Dressyrträningspremiär!

Då har jag tagit tjuren vid hornen och masat mig iväg på min och Blommans första dressyrträning tillsammans. Eftersom vi inte riktigt är igång delade vi ridtid med IM vars häst heller inte är igång riktigt. Smidigt och billigt. Jag tycker alltid det är lite ångestladdat att träna för tränare. Den berömda prestationsångesten infinner sig och när man dessutom rider med IM som är så förbannat duktig känner man sig liksom lite lumpig i sammanhanget.
Det gick helt klart över förväntan. Tanten orkar ju inte riktigt ännu så det handlar mest om att hitta ett läge där man kan få lite energi och där hon orkar hålla formen. Det släppte inte riktigt förän efter galoppen. Men då släppte det deluxe! Jag red förbi Katta och väste övrlyckligt -"Jag har en yttersidaaaaa". Tänk att så lite kan göra så mycket. Haha.
Galoppen gick föresten över förväntan. Styrkan kommer med den och jag tror det är en stor nyckel hos oss. En kick så jag satte mig i öronen på henne men i övrigt matade hon på fint och vi hittade lite ställning, böjning och faktiskt ett varv på volten i en trevlig och bärig form. Lätta i innertygel och rida runt inner med stöd på ytter. Att det ska vara så svårt att komma ihåg..
Idag ska jag traska iväg och kolla på lite hoppning på kungsgården och imorgon bänkar jag mig i en buske för att se lite breeders terräng.

Häng med på en tur!

Vi börjar i stallet. Om Flower nått välja hade vi nog sovit på gången istället..
Men det fick hon inte.

Vi skrittar förbi Velanders och Lidbecks...

Vi tar oss vidare över Flyinges galoppbana. Blött och äckligt, Här är det skritt som gäller idag.

Warren Hastings ser inte bättre ut det heller..

Vi rider vidare och förbi åringarna på betet..Här blir det en bra bit trav!

Vi passar på att nosa in oss på vattenhinder..Men bara på håll..

Turen viker in i dungen..

Och här trivs vi!

Vi fortsätter upp mot Granelund..

Mmmm man känner nästan doften utav ett dressyrpass.. men inte idag..

Nu länger vi på stegen, det osar hem!

Vi rider förbi finskans stora skrittmaskin som alla trodde skulle bli ett ridhus..

Vi stäcker ut oss för att kunna gå liiiite liiite snabbare. Snart hemma.

Över "stora vägen"

Woohooo äntligen!

Nu ska vi bara runt hörnet..

Framme!

Dags att parkera sig för natten..


Så här gick turen:




Löpning är farligt..

Folk brukar säga att löpning gör ont. Och jag är beredd att hålla med till viss del. Löpning gör ont, men inte förän man ramlat.
Gjorde en riktig praktvurpa i skogen imorse efter ca 9km, så nu sitter jag är med en uppslagen armbåge, en fet lårkaka och en sträckning i benet. Och jag som ska rida min första dressyrträning på Flower imorgon. Haha.
Trimmade med IM i ridhuset igår och till en början kändes hon ganska ofokuserad men efter lite krumelurer blev hon riktigt lösgjord och trevlig att rida. Galoppen flöt på utan problem och jag fick några riktigt riktigt fina snuttar när jag bara fokuserade på att rida upp innersidan.
Ska bli spännande att träna lite "på riktigt" imorgon så det blir bara en skrittpromenad idag. Tur man köpte sig en vit häst så man får stå och sanera i 2 timmar innan man ens kan ge sig ut. Det finns med andra ord aldrig risk för att man får tid över i livet..
Jag börjar bli riktigt smygsugen på att tävla, det är positivt med lite motivation så man lägger manken till. Planen är att börja med några programridningar nästa vår, för att sen kunna komma ut på riktigt nästa sommar. Dessutom vill jag komma igång med hoppningen. Iallafall lite markarbete. Men letandet efter en hoppsadel går ganska segt. Det är svårt att veta vad man söker.

Finfint!

Dessvärre uppstod ett missförstånd med filmningen. För att man ska få ok screenshoots måste man filma i full hd. Det blidde inte så idag så jag får lägga upp lite halvtaskiga suddbilder istället. Men vad gör det när hästapållan var förbannat fin och trevlig! Det är så nyttigt att se passet hemma i soffan i efterhand. Man kan så lätt se felen man annars bara känner. Vi gör iallafall stora framsteg och hon är så jäkla supertrevlig när hon kommer igenom.

Med smak utav tävling...

Igår åkte jag och Bänke upp till Hässleholm för att haka på dressyrtävling i sösdala. På vägen upp hamnade vi mitt i en trafikolycka där en man hade kört av vägen och vimsade runt sin rykande bil i diket. En annan bil hade stannat på behörigt avstånd och jag blev lite lack varför ingen hade gått fram. Bänke fixade det praktiska och jag sprang fram till mannen, fick bort honom från bilen, sa åt honom att sätta sig ner och försökte prata med honom. Han blödde i ansiktet och på händerna och var väldigt chockad. Man kan ju aldrig veta om han hade några osynliga skador så jag försökte bara prata med honom tills ambulansen kom. Fullt pådrag med 2 ambulanser, brandkår och polis blev det. Vi packade in oss och åkte vidare. Hoppas verkligen det gick bra för honom.
Terese red iallafall en LB:1 och det var riktigt spännande att vara på en tävlingslats igen. Det var ju ett par år sen sist och jag hoppas verkligen jag och tanten kan klämma oss igenom någon LB till våren :-)
Superkul att se och Aladdin är verkligen en jättetrevlig häst!

Hektisk vecka.

Har jobbat och slitit hela veckan. Bänke har vart i Stockholm och jag har börjat 7 nästan varje dag. Det har betytt att jag varit förbannat trött och sliten redan när jag åkt till stallet. Det gör mig på kasst humör. Tänk så värdelöst livet är egentligen. Man jobbat ca 9,7år utav sitt liv. Alltså 24/7 365 dagar i 9.7 jävla år. Det är helt galet när man tänker på det. Iallafall drog jag iväg till ridhuset i tisdags och red ett halvsegt dressyrpass. Hon var lite borta i sinnet och jag var lite för trött för att orka ta tag i det = vi travade åttor och skrittarbetade en del istället. Lite bogen in/ut, framdels/bakdelsvändningar och skänkelvikning i skritt. I Onsdags red jag ut en repa och passade på att galoppera igenom henne. JAg tycker hon behöver komma fram lite och komma genom kroppen så vad passar bättre än att rida ut och galoppera på en km-raka.
Igår var det så dags för lite banarbete igen tillsammans med IM. När vi kom fram till banan tyckte hon dock att hennes häst kändes oren så det blev snabbt ett hästbyte. Jag ledde runt hennes och hon red Blomman. Det började med en storfight. Blomman skulle inte ge sig och det tänkte inte IM heller. Jag kör ju den fega och lite luriga vägen med henne medan IM var rakt på och visade vad hon ville. Resultatet blev en superfin och helt igenom häst. Jäklar så hon längde ut steget och visade upp vad det finns att jobba med. Kul och lärorikt att se! IM ska rida henne lite åt mig mellan varven är det sagt.
Jag kan tycka det är ganska viktigt att få upp någon annan som dessutom är ljusår bättre på henne för att sen kunna hjälpa mig från marken. Det är ett privilegie.
Nu ska bara kaffet drickas upp så ska jag susa upp till Hässleholm för att hänga med Terese på dressyrtävling!

RSS 2.0