Vi förnyar och förbättrar..

Har tagit några dagars effektiv vila för tanten nu. Skrittat ut barbacka hela helgen och sånna mysiga grejer man alltid gjorde när man var yngre. Kommer ihåg när man hade morgonfodringen i Smitingestallet och drog ut barbacka på Sonny bort mot notsand en solig vintermorgon. Snön knarrade under hovarna och man hade en filt över låren för att inte frysa. Det var livskvalitet det. Jag tror många missar hästägandets små pärlor och blir alldeles för prestationsfokuserade. Synd för dom. Njuta utav närheten till djuren. Det ska man inte glömma.

Släpade med bänke en kväll så han kunde ta lite bilder men tyvärr har min kamera varit trasig dom senaste 2 åren så den jobbar lite som den vill. Resultatet blev EN HALV bild. Haha. Så deppigt när det var en så fantastisk kväll. Det var iallafall händelsen som fick bägaren att rinna över och det blev helt enkelt så att vi igår åkte och köpte en ny kamera. EOs 550D blev det. Ser fram emot att kunna fota på riktigt igen. Testade den lite igår:
Igårkväll klämde jag ett dressyrpass i ridhuset. Hon kändes positiv men blev lite springig och okontrollerbar i början utav passet. Dvs att man tappar en bog här, en bog där, ett dubbelt spår här, ta bettet där osv. Efter lite galoppjobb, eller ja, MYCKET galoppjobb blev hon helt fantastiskt mjuk och fin. Problemet är då bara att det inte finns så mycket energi att krama ur vid det lagt så det blir bara några minuter man får njuta utav en helt lösgjord pålle innan det är dags att skritta av. Men det är bara att traggla vidare. Orkan kommer, och vi har absolut inte brått.
Dyngsvettig blev hon. Hon börjar inta en isbjörnsliknande skrud så det börjar bli panik med att klippa nu. Jag har aldrig varit ett fan utav att måsta klippa, men jag har heller aldrig haft en kuse det behövts göras på heller.
På lördag kommer en equiterapeut till stallet och ska kolla Flower och en häst till. Ska bli spännande att se vad hon hittar. För något sitter det nån stans som tar emot ibland. Frågan är om det är skit i sadeln eller något med pållan. Det återstår att se!

Kommentarer
Postat av: jennie / dressyrfokus.blogg.se

SV: Ja det kan jag hålla med om men ifall ifall man anväder luva och rider dressyr tycker jag att det är fult med massa krusiduller och märken :)

2011-09-27 @ 08:27:50
URL: http://dressyrfokus.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh spännande med eq, alltid intressant.

2011-09-27 @ 14:51:21
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Irene

Så klokt! Man ska ta sig tid att njuta av sitt hästägande också! Det var bra att bli påmind om! ;)



Fina bilder, kul med ny kamera!

2011-09-27 @ 16:23:28
URL: http://tabbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0