Lilla Devons..

Lång dag i stallet idag. Började plocka ihop lite hästprylar jag inte använder som kan åka ner till skåne på måndag. Lika bra att vara i tid så man slipper stressa i det sista. Red Hjärt-Bert i Ridhuset och det var både bu och bä. Bu var min jävla hand. Att jag inte kan sluta sitta med långa tyglar och handen i knät. Men jag är helt övertygad om att det blir bättre med spegel i ridhuset. Men kommer liksom på sig lite bättre då.
Annars spanade jag en stund när B-M red på utebanan. Han är riktigt söt den där halvblinda letten.. Lite mörka bilder då det var ganska halvruggigt väder..

Hoppning hoppning och åter hoppning.

Oj så tiden rinner iväg. Här står man mitt bland flyttkartonger och förväntningar.
På Hjärt-Bertfroten har det varit hoppning schemat. Har ridit bommar 2 ggr och hoppat 2ggr sen sist. En gång med Bänke som hindernisse och en gång på Kickis hopplektion. Det berömda flytet börjar infinna sig nu. Lilla killen börjar bli duktig och matte börjar få tillbaka modet.
Ett kort klipp från bäbishoppningen med Bänke. På Kickis hoppträning kom vi inte undan med så låga hinder inte. Låst hand och för lång tygel. Denna jävla hand alltså..
Tråkigt att behöva lämna hoppgruppen nu när det börjar gå bra. Skulle tro att det blir svårt att hitta en grupp på samma nivå i Flyinge. Speciellt när jag kollade in deras Pay n ride. Rubriken på inbjudan löd: "Kom och hoppa 100cm eller 110cm. Alla kan vara med". Jo tjena..
Föresten, ni har väl inte missat dom nya Schabraken från Hööks? Jag ska åka och köpa det svart/blåa idag. Riktigt snyggt faktiskt. Fasen man kanske skulle knipa det andra också..

Löshoppning!

I Söndags hade jag ett härligt morgonsällskap utav Jess till stallet. Vi löshoppade lilla Hjärt som för första gången tyckte det var superkul och verkligen visade sin positiva sida. Hela 70cm blev resultatet och inte ett enda stopp! Det kanske bor en liten hopphäst i honom också ändå!
Annars är papperna påskrivna och lägenheten såld. Så nu räknar vi ner dagar tills vi flyttar till Flyinge. Yey!

Jäkla fullblod..

Idag var det mer häst ovanför, än på marken. allt var farligt och han skötte sig inte alls när jag var ute och promenerade med honom. Det resulterade till att jag släppte honom på ridbanan när jag kom hem. Det var behövligt. Nackdelen med att ha en kuse som verkligen behöver kuta av sig.. Man behöver stoooora hagar. Och det har inte vi..

Lycklig häst i höstsol..

Idag var första dagen i hans nya hage. Bort från leran och till gräset. Känns skönt både för att han har något att göra och för att fler täcken slipper gå sönder.
Jag red ju ut igår men vädret idag var för oslagbart för att trimma i ridhuset eller på banan så det blev 40min ut i skogen över stock och sten. Var lite orolig för att möta dom 5 älgarna som knatar runt i området men vi slapp och njöt istället utav både trav och galopp längs mjuka skogsvägar.

Syjunta och respektlöshet..

Regnet piskar lite lätt mot rutan. 12grader, till helgen blir det minus enligt smhi. Wildberry-te , tv4anytime och 2 trasiga hästtäcken. På det hela taget en mycket mysig fredagsmorgon. Mindre mysigt är det ju givetvis med trasiga täcken. Och visst fasen är det ödets ironi att just mina täcken ryker. Jag ser det som att det inte bara är trasiga täcken, utan det blir ju också en skaderisk när dom leker/fightas så pass hårt.
Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset. Hjärtat kändes lite på gasen men väldigt väldigt lyhörd och ambitiös. Jag och Kim på sin treåring red där inne då det kom det in en annan tjej på sitt varmblod vilket ganska snabbt resulterade i lite fläng och okontrollerade galopper. Jag bad snällt och tydligt att hon inte skulle galoppera om oss så nära då min häst flög i luften varje gång hon kom i full fart upp i baken på oss. Svaret jag fick vad "-Men asså jag måste ju få galoppera runt här inne". Jag blev så jäkla paff. Finns det verkligen människor som hellre ser att andra flyger av för att dom ska få "galoppera runt". Herregud, lite ridvett borde det vara lag på att man ska ha.
Ska bli riktigt skönt att flytta nu och slippa alla negativa vibbar man allt som oftast har i stallet nu för tiden.

Det här med tömkörning är vår grej!

Eftersom jag ägnat helgen åt äventyr i skåne så har Hjärt-Bert vilat i 2 dagar, det betyder oftast att jag inte vill rida då det är som dömt att misslyckas. Alltså passar lite tömkörning perfekt! Åh som jag älskar att tömköra hjärtat, han hoppar fram som en riktig läckerbit och det är verkligen roligt att se hur ambitiös han är. Igår fokuserade vi på travlängningar, övergångar och fattningar. Efter en ganska lång mjukgörande uppvärmning kändes han hur fin som helst på tömmen. Ett missförstånd i en fattning ledde till passage, söta lilla pålle. Men jag ska införskaffa en egen gjord, lånar ju Britt-Maries nu men vet inte riktigt vem som kommit på att en liten stenhård lädergjord under magen är det optimala. Min häst hatar den. Dessutom vill jag ha smalare tömmar.
Föresten är stallplats kirrad i Flyinge nu, Skånes svar på Stureplan blir alltså Hjärtats nya hem. Vi får väl se till att backslicken sitter där den ska...

Varför...

...Lämnade jag vinterjackan hemma till förmån för en skruttig dunväst? Här i Skåne är det kallt utav h*vete och inte blir det bättre utav att det blåser helt galet.
Igår tog jag iallafall en tripp till Kristianstad för att leka med Anso, se hennes nya stall och klappa föl.
Efter vissa om och men visade dock Flamman upp sin ljusa sida och Anso kunde sitta upp och rida i både skritt och trav (Med mig hängandes i fegsnöret). Vi skämtade lite om hon kunde få dispens på dressyrbanan och få rida med ledare, Haha.
Passade också på att titta på 2 stall igår här i Flyinge. Det första hade jag nog kunna tänka mig att stå i men där var det tydligen fullt. Det andra var egentligen helt ok, men vissa rutiner, eller brist på rutiner störde mig. Det blir till att snoka vidare idag.

RSS 2.0