Att en galoppfattning kan göra en så glad..

Flower har stått i 2 dagar. Dom går ju ute dygnet runt nu och hon har varit så jäst att det inte varit någon ide. Men igår var hon med på noterna så skrittade ut en sväng och gick sen in på banan för att jogga igång henne lite. Några varv i trav och sen några varv i galopp följt utav en skrittpaus och lite travjobb. Red övergångar men hon var så extremt seg i reaktionerna. Sommartrött deluxe. Skrittjobbade lite och mitt i allt bara gav jag galopphjälperna och hon svarade med en fantastisk fattning och en sjukt fin och bärig galopp. Wow! Det börjar hända saker. Fina fina tanten. Att man kan bli så glad över en liten galoppfattning..
Nu går Flower på semester tills på söndag och jag drar 100 mil norröver för att hämta katter, umgås med föräldrarna och leka med Irre. Längtar redan hem så jag får träna vidare med min fina tant..

Morgonstund..

Uppe i ottan för att hinna ut innan det blev varmt. Har fått till ett riktigt kanonpass i dressyr i veckan så bestämde mig för att ut och jobba lite kondis/ha lite roligt. Började med att värma på ett fält för att sen köra 4 galoppintervaller a 600m backe.
Sen tog vi ett varv till kyrkan för att reka dom nybyggda hindren..
Jag skyllde på att jag behövde kolla underlaget men givetvis var det höjden som skulle godkännas ;)
Jag skyller på dressyrsadeln att vi inte hoppade på den höga sidan.. ;)
Haha Vilken min.. Men över kom vi..

I Shoppingtagen..

Sitter dag och natt och kollar släp känns det som. Drömmer ju fortfarande om mitt Fautras 1,5hästars. Men att ha ett släp som kostar 3ggr mer än hästen är lite väl mastigt. Om 5 år har dom nog kommit ut på bagagnatmarknaden, och då! Då jäklar.
Jag vill ändå inte riktigt släppa tanken på 1,5hästars då jag bara kan se fördelarna. Har kollat på både Ifor Williams och Henras. Och Henra Amazone/Easyline är riktigt riktigt intressant. (Var det inte en Henra vi körde din pålle med Anso?)
I övrigt är det dags att investera lite i sig själv. Ny hjälm och en säkerhetsväst är det som gäller.
Funderar lite på Back on track EQ2 som ska vara väldigt säker. Till det en helt vanlig racesafe.
Glömde jag säga att jag letar hoppsadel också?
Det är tur att man är gjord utav pengar.. Blää

Att folk inte kan förstå..

Vilken livskvalitet det är att ha häst..
Dryga timmen ute i kvällssolen. Skritt i skogen, trav på mjuka skogsvägar och några små galopper i böljande backar. Livet på en pinne!

Löberöds Hästklinik..

Igår var vi ju iväg med tant för en liten hälsocheck hos Staffan i Löberöd. Hur han än vred och vände på henne kunde han inte hitta något förutom ett jäkla humör, vilket självklart är det man vill höra. Så nu kör vi på som tidigare och dom senaste veckorna har hon varit riktigt fin.
Mest stolt blev jag ändå över lastningen. Inte när vi lastade i stallet eller på kliniken, utan när vi kom tillbaka hem och jag testade lasta henne helt själv en gång. Man får ju passa på när man väl har lånat ett släp. Duktig duktig häst.

Lilla Fau..

Igår var jag och Bänke ute på en timmes promenad med Flower. Skulle ju inte rida men dom har ju släppts på dagbete så jag vågar helt enkelt inte låta henne stå. Supermysig tur förutom att hon var upptagen med att spana in tjurarna i hagen, snubblade på min fot, blev rädd för att hon snubblade på något och klev mig på hälen.. Aj aj..
Idag har vi joggat på banan. Mantrat var det lilla fina ordet "fram". Fram fram fram fram fram.. Och visst gav det utdelning, men oj så svettig tant blev.. Det var nog ett ganska tufft pass för henne men hon skötte sig fint. Förutom vänstergaloppen då. Men kraven var bara så pass låga att jag ville ha galopp utan tjaffs, och det fick vi.
Finaste Tanten..
Bilderna är tagna från en film som tyvärr är för stor för att laddas upp..

Dressyr i storm och ösregn..

Tur att man har ridhus säger jag bara. Vilket pissväder det var igår. Tyvärr var det 2st som hade planerat in programridning utan att skriva något på tavlan. Så när man efter femtioelfte gången får höra -"hon kommer på diagonalen, aktaaa" så ruttnade jag. Bad dom snällt att anteckna det på tavlan nästa gång så man kunnat hålla sig borta då jag tröttnat på att dra stopp på min häst. Bitter och avis, javisst ;-)
Passet gick iallafall fint. Mycket travjobb, öppnor och volter. Öka minska volten, uppridningar på medellinjen och tempoväxlingar för att få henne ärligt framåt. Gick över till lite galoppjobb och höger fungerade kalasfint. I vänster fick jag inte riktugt fram henne som vanligt och hon kickade ett par gånger innan jag fick till en fin galopp. Hittade några nya knappar där men hon vill så gärna gå på dubbla spår. Jag är iallafall nöjd med oss båda och känner att vi hittat något att jobba med.
Har ju föresten bokat kliniktid tills på onsdag. Så vi får se vad dom hittar där.

Häststädning..

När man vänder och vrider på allt i stallskåpet för att inte lyckas hitta ett rent schabrak, det är då man inser att man måste tvätta.. Har en dynbox i förrådet här hemma där det samlas hästtvätt på hög. Försökt intala sambon att problemet sitter givetvis i att jag har för FÅ schabrak.. men egentligen är det ju bara så att det behövs tvättas. Så idag fick det bli en "sån" dag. Passade även på att plocka hem en del risiga vinter och regntäcken som behöver ses över innan dom läggs undan för säsongen.
Redan på lördag släpps våra hästar på bete. Inte dygnet-runt-bete utan dagbete med eget intag. Flower kommer rulla fram, redan nu finns det ju bra med gräs i vinterhagarna så magen börjar se mer och mer svälld ut för varje dag.

Efterlysning; Fautras eller liknande..

Tack för alla fina kommentarer om skogsbilderna. Vi har det helt fantastiskt här nere i Skåne nu, och det är ganska svårt att sätta i perspektiv att det är snö i Norrland.
Har en liten efterlysning. Jag söker (i Skåne) Någon som hyr ut/vet något företag som hyr ut eller skulle tänka sig att låna ut ett Fautras-släp eller annat släp med Step up. Dvs utan ramp.
Är så jäkla sugen på ett släp nu så jag slipper banga alla roligheter för att jag tycker det är för drygt att hyra/låna.

En mysig promenad..

I Fredags var jag dökass. Kändes som att jag låg för dödsbädden. Bänke fixade med Tant och jag låg hemma och spydde. Igår kände jag mig bättre men var otroligt matt så någon ridning var det inte tal om. Släpade istället ut tant på en promenad. Det gjorde gott för oss båda..

Längesen sist..

Motivationen till att blogga är som bortblåst. Men en liten uppdate med några bilder kan jag bjussa på..

RSS 2.0