.....

Uppe med tuppen, färdigriden och ligger i soffan med ett avsnitt utav ponnyakuten. Det är minutens status. Beslutade mig för att rida igenom henne lite på utebanan idag. Hon har varit riktigt dryg på senaste och springer mest ifrån mig, vill inte vila på steget och hänger i bettet. Jag behöver få henne mer tillbaka, samlad och avslappnad. Började med att bara få igenom halter i skritt, och idag var till och med det ett projekt. Som hon stretar och nästan drar mig ur sadeln när hon håller på. Efter 10min utav bara halter släppte det och hon lyssnade iallafall så pass att jag började trava. Övergångar, halvhalter, tempoväxlingar och att bara hålla henne i ramen var det som gällde. Att det ska vara så förbannat svårt att själv vara mjuk och korrekt när hästen är motsatsen :-) Men skam den som ger sig.. Mitt mantra som snurrar i huvudet är hela tiden "vad skulle Jan Brink gjort i denna situation?" .. knappast fumlat runt iallafall. Haha. Så illa var det faktiskt inte, och tillslut kom vi till en punkt där det kändes riktigt trevligt faktiskt. Jag kunde trycka på och få ett svar som var mer uppåt än framåt. Den känslan tar vi med oss och tillsammans med ett stort knippe kontinuitet, tålamod och vilja tragglar vi vidare mot nya utmaningar..
gammal bild..

Flyttade och klara..

Flower flyttade in i sitt nya hem igår och verkar ta det hela med ro. Imorse släpptes hon ihop med sin nya hagkompis och hon började givetvis med att ställa upp sig - superbrunstig. Haha. Han blev superkär och hon var nöjd över lite uppmärksamhet. Det blir nog bra detta!

Slut på vilan..

Då var vi tillbaka där vi slutade innan vilan och det var en överladdad och stissig häst som inte ville annat än att galoppera idag. Så jag lät henne göra det och efter en stund fungerade även traven. Vi red lite "Slarvisar" och testade också lite öppna med det funkade bara i vänstervarv så vi tog tag i problemet med våra övergångar istället. Hon lyssnar inte på mig utan segar mot och blir lång i avsaktningarna.
Hon blir så låst i högersidan ibland. Får inte igenom ställningen och faller inåt. Men det blir bättre och bättre. Jag känner att hon har något som tar emot och vill inte pressa på. Vissa dagar känns det kanon, och vissa lite stelare..
Annars väntar jag mest på min hoppsadel. Jag vill ju börja hoppa. NUUUUUUU! Eller vill jag verkligen det.. Haha *fegar*

Vi förnyar oss en smula...

Flower har ju som sagt vila den här vecka. Vi nöjer oss med att knata ut på små promenader så hon ska få komma ut och se något annat iallafall. Hon har på senaste tiden inte känts helt tillfreds med tillvaron. Varit ganska stressig och kontrollerande i stallet/hagen främst i samband med in/utsläpp men också när det varit stökigt i stallet. Att hon sprungit som en galning i hagen i leran har ju inte gjort saken bättre och jag har faktiskt tyckt synd om henne. Pga utav det har vi tillsammans tagit ett beslut, eller ja, vad har hon för val.. Men vi lämnar vårt nuvarande stall nästa vecka och flyttar till andra sidan byn. Jag tror verkligen det här kan bli bra för henne. Gigantiska hagar där hon har möjlighet att gå i liten flock,sandmark så det blir inte lerigt, boxar utan galler, öppet, fasta rutiner, bra analyserat foder, utebanor,terränghinder,sommarbete, möjlighet att slippa stallpassen, närmare till ridhusen.. behöver jag fortsätta.. Tror det blir kanon! Dessutom flyttar ju IM nu och den enda jag har ridit/tränat med vilket gör att det blir rätt ensamt för mig. I Det nya stallet är det en blandad kompott utav hästar och åldrar vilket brukar göra det trevligare! Har enda sen jag flyttade ner viljat stå i det här stallet så vi har stora förväntningar :-)
Vi byter alltså detta:
Mot detta:
Här ser man hur stora hagarna är..

Alla bilder visar stallens vinterhagar tagna idag. Så det blir ju lite lätt skillnad :-)
Vi hoppas verkligen att hon får lika trevliga och snälla hagkompisar som hon har nu..

Efter solsken kommer vila...

Idag har vi varit ute på en mysig tur runt skatteberga. Det har verkligen varit kanonväder och det gäller ju att passa på att njuta. Det här var sista passet på ett par dagar då tanten ska få sig lite vila. Det gäller ju att man vågar låta dom ladda batterierna mellan varven, om inte fysiskt så i varje fall mentalt.. :-)
Passade på att testa hoppa det minsta hinder vi kunde hitta och trots taskigt stöd i dressyrsadeln och bockande häst efteråt gick det riktigt bra och man får ju lite mersmak faktiskt :-)

Nu kommer vintern med stormsteg..

Imorse visade tempen 6 grader, i veckan ska det kunna bli nollgradigt nattetid. Snart är vintern här med andra ord. Jag gillar vinter, vår och sommar men älskar hösten. Det är så vackert med alla färger. Men samtidigt hatar jag att behöva sanera leriga hästar, masa sig ut i spöregn, torka blöta kläder osv. Igår var det i princip regn hela dagen. Åkte till stallet vid 2 för att hinna spola och torka benen på tanten innan hovslagaren skulle komma och verka. Vi fick mycket beröm över hur fina hovar hon har och vi pratade lite om hur vi ska lägga upp vinterskoningen. Egentligen vill jag ju inte behöva sko alls men det blir ju så isigt här nere att jag inte vågar låta henne gå kvar barfota pga skaderisken. Vi kom iallafall fram till att dra på det in i det sista.
Red sen ett pass med IM i Granelund och Flower kändes faktiskt fin. Vi har börjat smaka lite på bogen in och det tar hon bra trots att hon tycker det är förbannat jobbigt. Flytta för skänklarna är däremot inget jag får igenom. Istället åker bogarna åt alla håll men något övertramp utan protest får vi inte till. Skulle tro att det har med hennes låsningar att göra och att hon är väldigt svag. Men vi jobbar vidare. Hon blev lite istadig när vi skulle hem och vår kompishäst gick ut ur ridhuset utan henne. Det dryga är att hon reser sig när något inte passar henne, och jag tycker det är riktigt läskigt. Men det är som tur var något som bara händer i situationer då hon inte alls tycker jag fattar rätt beslut, och det är inte så ofta. Jag har det i åtanke och kan ofta avstyra det genom att bara släppa allt och överraska henne med något annat. Hon är tuff i skallen och man måste ha henne på sin sida annars har man inte mycket att säga till om. Ska fixa lite ridbilder och filmer i helgen då Bänke är hemma.
Idag var jag bara ute och mockade då tanten får en välförtjänt vilodag. Var ute och pussade och mutade med morris i hagen.
Planen för resten utav veckan är att hinna med 2-3 uteritter och 2 dressyrpass. Ev blir det löshoppning på lördag.

Let it be..

Morgontur på nyklippt och nybadad häst. Och vilken otroligt vacker morgon sen. Galopp över skattebergas gamla terrängbana och sen bara sitta och trimma en stund. Alltså att ha häst är som balsam för själen. Morgontur, 4grader, solen på väg upp, frosten smälter, dimman lättar, en liten galopp över fältet och alla världens problem känns så jävla långt borta. Tänk så mycket våra hästar ger oss i vardagen...

När tant bestämt sig..

..är det bara att gilla läget :-)
Igår skulle Flowertanten klippas. Men efter nästan en timme såg hon mest ut som ett lapptäcke och jag och IM fick snällt känna oss besegrade. Flower tyckte vi var pesten personifierad och klippmaskinen var ett monster som helt klart var ute efter att döda henne. Men vad gör det. Man kan liksom inte bli arg på henne. Det är rätt sött att hon har en sån bestämd och utpräglad personlighet. Har fått Domosedan utskrivet så vi ska försöka igen en annan dag. Funkar det inte då så får det vara helt enkelt. Egentligen känner jag lite ågren av att ge lugnande bara för att klippa, men det är ju för hennes eget bästa..
Red en sväng på utebanan idag och mest joggade igenom henne. Man får ju passa på att njuta medan vädret tillåter uteridning. Hon kändes riktigt fin och hon lyssnade faktiskt förvånansvärt bra. Det är alltid kul när man får den där fina känslan utav att det flyter. Fick några tant-kickar i vänstergaloppen men överlag skötte hon sig kalas!

Den blomstertid nu kommer..

Igår red jag ut med Ulrika och Hisan, vi red längs ån och runt Skatteberga. Att i kvällssolen ligga och galoppera i den fantastiska miljön är mumma för själen. Det var supermysigt och Flower var pigg och glad!
Idag kom Åsa för att klämma och känna lite på henne. En jättelåsning i nacken, lite ojämn i bogarna och ett lite framtippat bäcken var det som hittades. Det mesta gick att reda ut och tanten stod och halvsov som ett ljus. Efteråt var det en gäspande dam som fick gå ut och mysa i hagen igen. Åsa kommer tillbaka om 4 veckor ungefär för att se över F igen. Fram tills dess skulle jag tuta och köra, men först får hon vila och skritta några dagar..

RSS 2.0