Ett fullblod i solsken.

En ren stilstudie:











Sol, klart och skönt väder. Äntligen liksom. Tempen vidade -9 och jag var lite småfrusen när vi kom tillbaka från vår 1h 25min skrittur runt flyinge.
Är det inte förbannat härligt att ha häst dessa dagar?!

Ett fullblod i snöstorm.

Alltså. Idag gick det sådär med allt. Dagen började med att jag skulle köra bilen till verkstan för att laga fläkten som fungerar ypperligt så jag fick vända i dörren. Åkte hem, slappade, snackade med Jess och bara slösurfade tills lunchen stundade. Käkade och drog ut till stallet. Hjärtat hade vänt upp och ned på sin box så 2 kärror och en massa svordommar senare kunde jag plocka in honom och börja tixa. Ute var det total snöstorm. Hade först tänkt rida ut men det sket sig ju ganska brutalt så jag bestämde mig för att iallafall försöka ta mig bort till ridhuset.
Slängde på honom sitt amigo 200g med hals och traskade iväg. Alltså när man går till vårt ridhus går man på en grusväg, där det kör bilar. Det kunde man inte tro idag när jag fick pulsa med snö nästan upp till knäna - PÅ VÄGEN. Iof hade den ända bil jag mötte kört fast och lämnats övergiven, mitt på vägen i en stor driva. Och som det blåste sen. Jag fick släpa Hjärtat som inte alls var sugen på att lämna stallets varma vrå för att pina sig sitt ridhuset.



Om passet i sig finns det inte mycket att säga, han var överallt, väldigt ofokuserad och ville inte alls lyssa på mina signaler. Det slutade ju självklart med att jag ruttnade och satt och tjurade medans jag försökte få något sorts bra avslut på passet. Det fick jag så jag tog ett djupt andetag och bara lät honom trava på. känner att vi lite har kommit till en gräns då jag behöver hjälp utav någon på marken. Vi ska se vad vi kan göra åt det.
Men men, lite spilld mjölk är ju inget att böla över och att knata hem i ännu värre oväder var nästan skrattretande. Jag kände mig lite som Emil i Lönneberga när dom ska åka med Alfred till läkaren i snöstormen med undantag för att det faktiskt var sol här. Det blåste så mycket att kusen inte ens hörde när jag snackade med honom. Han stod emot helt galet och jag släpade vidare på honom, till slut lät jag honom stanna och då kissade han i en snödriva. Stackars vännen kanske hade varit nödig hela passet. 



Vi avslutade dagen med lite mys i stallet innan jag släppte ut honom igen och lämnade honom mumsandes på lite silage.


Kotten - uppföljning.

Några inlägg ner kan ni ju läsa om kotten jag hittade i min Lusernsäck från Krafft. Jag mailade in och fick ett mycket seriöst bemötande på en kanske inte lika seriös fråga. Nu har det iallafall landat ett brev i min brevlåda. Ett presentkort på en ny säck och en mössa. Vilken service. Kunde dom inte skickat ett täcke och några schabrak när dom ändå var igång ;-)

All heder åt krafft. Där känner jag mig väl bemött!



I övrigt är det snöstorm igen. Jag som tänkt rida ut. Vi får se vad som händer. Kanske att det klarnar upp..

God Morgon!


Ett vältrimmat fullblod..

Efter att ha snackat med Irre nästan 2h i telefon igår var jag mycket motiverad till dagens dressyrpass. Hjärt vilade igår och han brukar då kunna vara ganska odräglig att rida. Men idag var han raka motsatsen. Det tyder på hur bra han trivs i sitt nya stall. Lugn, ro och inte en massa spring i kombination med en fin hagkompis och en glad matte. Det gör honom gott. Och mår han bra mår jag bra. Ingen mår bra utav att stå i ett stall man inte trivs i.  
Iallafall tänkte jag att jag skulle kolla om lilla ridhuset var ledigt idag då det var utlyst om fri hoppning hela dagen i det stora. Man vill ju inte vara i vägen i onödan fär dom som hoppar, jag vet ju själv hur störande det är med någon som ska rida dressyr mitt i hoppningen. Och allt blir ju så mycket bättre om man visar respekt för varandra.
Promenaden till ridhuset tar 10min och jag föredrar att frakta mig avsuttet. Dels känns det riktigt slappt att måsta sitta på kusen hela tiden, och dels kan det vara skönt att promenera en bit för att själv komma igång.

Han var lite spänd när vi kom in i ridhuset, men vi hade turen på vår sida och var helt alena där inne. Började med att bara kolla så att start och stopp fungerade men han ville inte riktigt stå stilla i halterna så vi fick traggla ett tag innan han lyssnade. Först då började jag trava. Lättridning på mjuka bågar och serpentiner, ställa och böja, försöka att inte mecka i munnen utan bara vara mjuk i handen och rida på framåt ala Edward Gal. Övergick till lite travövergångar: Trav-halt-rygga-trav. Man får väldigt mycket samling gratis med den övningen. Red med lite samling och bogen in på kortsidan och gjorde sen en ökning på diagonalen och sen tillbaka till samlingen. Han svarade jättefint idag. Hade fint stöd på bettet och även om han var lite ofokuserad i nya ridhuset är jag riktigt stolt över honom. Tog en galopp i varje varv och längde sen ut honom och lade ner formen i trav. Man riktigt kände hur lösgjord han var.
Varje gång jag klappade honom på halsen längde han den lite mer och frustade så man får väl såga att han verkade ganska nöjd han med. Hoppade av och klappade om min småsvettiga häst, mockade i ridhuset och började knata tillbaka.
Det är nästan på gränsen nu att han måste klippas. Jag vill ju verkligen inte men vill heller inte att ridningen ska styras utav hur han svettas. Vi får se. Han torkade så snabbt så har man halstäcket på från ridhuset ska det nog fixa biffen.  

Ger passet 7morötter utav 10.

Föresten tänkte jag införskaffa ett nytt bett. Funderar på detta massiva 3-delade från Sprenger:



Eller detta dynamics rs:



Just nu rider jag på detta vanligt 2delade från Hööks:



Det är det bett jag testat som fungerar bäst. Men vi letar vidare.

Over and out!


En världsvan skåning..

Nu är Hjärtat skåning. Efter 11h på lastbil i snökaos var det en hungrig och kissnödig häst som anlände till Flyinge igår. Idag var det ihopsläpp med nya hagkompisen och dom fann varandra direkt.

Nej men åh!

Alltså den här reklamen. Kan man låta bli att få tårar i ögonen. Så jäkla vackert!

Snålblåst och kottar.

Skrittur med 6 st klätterbacksintervaller var det som stod på dagens schema. Kommer verkligen sakna ridterrängen när vi flyttar. Om någon har tips på bra klätterbackar i Flyinge (skulle inte tro det va.) så hör gärna av er. Hjärtat var ganska på tårna. Allt var farligt, eller spännande. Han flåsade och åmade sig, såg troll i buskarna och ville gärna steppa på hemvägen. Där satt jag med fleecetäcket över benen i min nya Bates och drömde om en varm och go Golden Stripefilt. 70min var vi ute och vänsterhandens fingrar hade nästan frusit fast i ridspöt. "Gilla läget, det här är ju bara en suck jämfört med vad som komma skall i isande vindväg" ekade i skallen.  När jag kom tillbaka till stallet ställde jag in en mycket nöjd pålle och gick för att göra foderhinkarna. Min häst får ganska lite kraftfoder. ca 0,7kg Krafft groov 125 och 0,5kg Lusernhack per dag. När jag stack ner handen i Lusernsäcken och drog tag i en "kaka" fick jag något hårt i näven. En KOTTE!
Hur den kan ha hamnat där förtäljer inte historien men det var tur att jag hittade den så hästen inte gjorde det.
Krafft har numera ett mail i inkorgen från en mycket mycket uppgiven och ledsen hästägare som hittade en kotte i sin fodersäck.

Lite höstshoppning får man allt njuta utav iallafall..

Mitt i flytten. Fy fasen så drygt. Räknar ned dagarna. Mitt i allt har jag skaffat mig en ridjacka. Tur att man har en så snäll och givmild sambo. En superhärlig Mountain Horse Winnipeg.
Annars genomled vi ett ganska segt dressyrpass igår. På förhand dömt att misslyckas då jag tömkörde i måndags och red ut ganska länge i tisdags = trött och seg kuse. Att det sen blir ofokuserat i ridhuset när det är 5 pers varav en longerar sin 2åring och en provrider för medryttare och har noll koll på hur man beter sig i ett ridhus tillsammans med andra. Men men. Hade det inte varit för att jag skulle testa nya sadeln så hade jag skrittat ut istället.
Har föresten hittat ett riktigt hatkärleksmärke. Dyon. Dom har gjort både förbannat snygga träns och förbannat fula. Det här tex har jag fallt som en fura för:
Medan det här differencetränset är så jäkla fult att jag inte vet vart jag ska ta vägen..

Vårdag i November.

När prognosen lovar det här:
Kan man ju inte annat än att ägna 80min åt det här:
Jag tycker att det är en skyldighet att skippa ridhuset när det är så här fint väder. Som en vårdag i November. Helt underbar!

Stressigt.

Mycket med flytten nu. i Helgen körde vi ner 2 flyttlass, möblerade och lämnade av saker i nya stallet. Sitter också försöker få tag i transportfirman som jag faktiskt, redan innan vi har åkt är lite besviken på. Ringde upp igår efter många om och men och nej, då skulle jag ringa upp idag för han hade gått för dagen.  Jag hade försökt komma fram på den upptagna luren i över 2h. Kan man inte bara säga att man ringer upp själv då?  Öht har jag inte hört ett knyst från dom sen jag gjorde bokningen på nätet för över 2v sen och då skrev jag att dom skulle höra av sig så snart som möjligt med prisförslag och bekräftelse.
I exakt denna sekund kom jag fram på telefonen, och inte var han på kontoret nu heller. Komigen liksom..  Nu lovades jag iallafall att bli uppringd. Blir jag inte det skiter jag i det här och kör själv.
Iallafall. Igår när vi körde upp från skåne passade vi på att besöka Mantorps trav och ridshop (heter något liknande iallafall) och jäklar vilken butik! Så mycket saker. Täckesavdelninfen var galen. Vi hade inte all tid i världen på oss men köpte:
1 Amigo Coolertäcke.
Bruna stigläder (Måste ju matcha om till nya hoppsadeln)
Horseware Lagningskit till täcken
Antibit på burk
Jacsons vinterstrumpor
Tömkörningsgjord med underlägg.
Är riktigt nöjd med mina nöd och det blir helt klart en repa förbi på tisdag när vi kör ner.
Har också köpt ett par nya stigbyglar. Stigbyglar tänker nu, hur ofta köper man sådana liksom. Men alltså jag kan inte annat än upplysa er om att exakt så har jag också tänkt fram till jag köpte mina Sprenger bow balance. Det ÄR skillnad på stigbyglar och stigbyglar. Ska skriva ett utvärderingsinlägg om dessa senare.

Hoppehästen min...

Idag fick jag hjälp utav Jess att löshoppa igen. Lika klockren som förra gången och vi höjde upp lite extra idag. hela 105cm blev det idag. Ska fortsätta för att få honom säker på höjden. Kanske kan det bli en liten hopphäst utav honom tillslut.

Fredagsmys..

Eller iallafall Fredagsmule!

Nya ridskor..

Igår hittade jag årets vinterskor. Riktigt härliga läckerbitar från MH.



Annars blev det ingen hopptränng utan hoppade innan träningen tillsammans med Inkas medryttare. Att vara 7st mer eller mindre okontrollerade ekipage i ridhuset är bäde ovärt och tidskrävande. Tycker väl överlag att hoppträningarna är lite ostrukturerade. Vi hoppade iallafall 5,5an och några små studs. Underlaget är ju inte det bästa för hoppning där inne.
Föresten har nått satans ök tuggat sönder Hjärts utetäcke igen. Jag blir så trött. Det är säkert den lilla araben. Typiskt araber ;-)

Det drar ihop sig..

För flytten. 2 lass är redan flyttade. Det betyder att det är 2 vändor kvar. Eller ja, 1,1/2 kanske man kan säga. Fortfarande inte fått någon bekräftelse på hästbussen men har dom inte hört av sig innan fredag så ringer jag dom på måndag. Har iallafall bokat till den 23e via hemsidan.
Idag har vi tagit oss en promenad eller ridvägsletartur runt Flyinge. Hittade både terrängbanor och härliga sandslingor i skogen (Ja det finns faktiskt fläckvis utav skog i skåne)
(Hjärtats blivande hem)
(Rätt idylliskt men motvinden var inte att leka med)
(Skånsk lera, inte lika fin som den stockholmska, och det tackar vi för)
Over and out, imorgon bär det av till storstan igen och jag hoppas hinna hem till hoppträningen!

RSS 2.0