Bagarpass!

Igår var det dressyrträning för T. Ute var det iskallt och full storm vilket resulterade i en sprättig tant och ett ganska taskigt pass. Men det är skönt att det går kasst under dåliga förutsättningar iallafall. Kände endå att det var givande. Det är ju problemen man behöver hjälp med!

Idag har jag redan hunnit med ett bagarpass i stallet. Vi hurtiga (Jag och Michis) satt till häst när solen gick upp och jag hade lagt ut några bommar på banan. Flower var mjuk, fin och var väldigt nöjd med ett lättare joggpass. Galoppjobbade lite längs fyrkanten i lätt sits och gjorde tempoväxlingar. Mycket nyttigt för henne då hennes svaghet är just galoppen. Lite sugen blir man att gaska upp någon gammal möglig hoppkarriär igen. Vi får se vad som händer :-)

Efter ridning stod vi och njöt utav soluppgången i hagen.

 

Trim i dagarna 2.

Både igår och idag har jag trimmat tant på banan. Igår var hon rätt missnöjd. Hon gillar inte att behöva bli riden istället för att få gå ut i hagen med sin vänner. Jag kan ju inte precis påstå att jag äääälskar att vara i stallet kl 07:00 jag heller.
Fick inte riktigt till den där känslan jag söker utan det blir rätt mellanmjölk.
Idag däremot, idag var hon kalasfin! Har fortfarande svårt med att korta henne i vissa lägen men bjudningen har verkligen kommit fram och hon är med på noterna! Fick till en sån fin trav do sista 5min så jag bara satt jag flinade. Det är så häftigt. Även galoppen var värdig namnet idag. Hoppas hon är så här fin på torsdag. 

Imorgon väntar en lugn tur ut och på torsdag är det träning. 
 

Shopping och bus!

Sprang ju Växjö Marathon igår så någon ridning var det inte tal om att lyckas med idag. Började dagen med att åka ner till österlen och shoppa en hästtransport.

En finfin Boj Bravo kom vi hem med. All cred till Österlens hästtransporter för en fantastisk service.
Har slitet som ett svin med mitt renoverande utav Brenderup men inser att jag kommer aldrig kunna komma iväg någonstans i vinter så lägger ner projektet och säljer det igen.
 
 
Flower fick löshoppa en sväng idag och det var nästan ett halvår sen sist. Hon bockade, brallade, burnade runt och vill ju gärna göra en lek utav det. Det är knappast flyingemetoden vi sysslar med utan jag kan ju utan problem löshoppa henne själv. Leder henne in i fållan, släpper, hon hoppar utan drivning bockar ett varv på volten,gasar en långsida, jag kallar in henne och hon travar fram, får en gotte, vi skrittar ett varv och sen gör vi om allt.. Smidit och lätt. Hon älskar verkligen att hoppa och man ser hur roligt hon tycker att det är! Det är ju inga höjder vi sysslar med och det är ju bara för att kunna hitta på avsuttna träningsmetoder som fungerar..



Efter hoppningen provlastade vi henne och det krävdes lite övertalning (som vanligt) innan hon snällt bestämde sig för att det var bara att knata på. Nu börjar en intensiv lastträning med målet att jag ska kunna lasta henne själv till våren..

Livskvalitet..

Bilder säger mer än tusen ord..








 

Morgonstund...

Dassig göstmorgon. När klockan ringer vill man inte ens titta ut. Mörkt och lätt duggregn. Börjar jobba 11. Ska jag hinna rida är det bara att masa sig upp, svepa en kopp kaffe och ge sig iväg. 07:30 till häst. Seg som en kola- Jag alltså inte hästen. Men visst känns hon mör efter träningen igår. Joggar igång på mjuka bågar, lägger in några tempoväxlingar för att checka av och jodå hon lyssnar. Hon mullrar lite efter kompisarna som är på väg ut. Fattar en mjuk galopp, ställer mig i lätt sits och bara låter henne rulla. Hon ökar självmant på långsidorna och jag låter henne hållas. Kortar upp och samlar några varv på volten. Gör om samma sak i andra varvet och sen blir det klapp och trava ner.
 
Känns skönt att vara på G. Min lilla tant och jag :-)

Träning!

Idag var det då dags för träning igen. Som tidigare efter att jag värmt upp, hoppade T upp för att känna lite på Flower. Flower är en mycket humörstyrd tant och idag i lätt regn på en lerig ridbana var hon inte det minsta lycklig till en början. Hon körde hela registret för att visa sitt missnöje. Det roliga är dock att hon snabbt kommer på att det är onödigt jobbet att trilskas och hon är en sucker för beröm. Varje klapp på halsen får henne att växa lite till känns det som. Galoppen satt fint idag och jag gillar att se någon så duktig bara hitta knapparna och få det mesta att fungera.
När jag satt upp var hon riktigt trevlig. Om än lite trött så vi jobbade lite med att öka och minska traven via serpentiner och volter. Jag måste lära mig att sluta rida i undertempo (vem har inte haft det problemet..) och att hon går så mycket bättre bara jag släpper fram henne lite lite.
 
Med facit i handen skulle jag nog ha trailat till ridhus då det tog över 1,5h att sanera häst och utrustning efteråt. Men är det höst så är det..
 
 
Ett höstigt foto på en glad ryttare och en svettig häst efter dagens leriga pass..

Jag vet jag är kass..

Det här med att hinna uppdatera går sådär. Jag lägger hellre tid på att följa andras bloggar nu än att uppdatera min egen. 

Hösten är ju här och det innebär ju regn, regn, mörker, regn och mer regn. Har börjat fila på lite lösningar inför vintern då vi inte har ridhus större än att longera/tömköra i. Blir troligen att traila till något närliggande ridhus iallafall 2 dagar i veckan. Fungerar underlaget för min oskodda pålle kan man ju trimma på fälten så länge det inte är för hårt/halt. Har också förhoppning att utebanan ska hålla så länge som möjligt.
Jag hoppas verkligen på en kort vinter med mycket snö och fina soldagar. 
 
 
 
Något nytt i vår vardag är att vi tagit upp dressyrträningen igen. Har hittat en tränare som både jag och min häst verkligen klickar med. Motivationen är på top och jag är så stolt över min fina lilla häst. 
Nu gäller det bara att härda sig igenom höstens pissmånader utan tappade sugar.

En fördel med hösten är alla mysiga pysselkvällar i stallet. Jag älskar när vinden viner utanför och man står inne och pratar livets gåtor med en mjuk lurvboll..


 

RSS 2.0