3 dagars trimm..

Har masat mig bort till Granelund 3 kvällar i rad nu och fått till riktigt fina pass i ridhusen. Har ridit mjukt, fint och utan att sätta allt för stor press på henne. Det har fungerat klockrent och hon har varit så fin och trevlig. Det är alltid kul när man hittar knapparna och får en indikation på vilken förbannat trevlig häst hon kommer att bli. Det gäller bara att jobba vidare med det här nu. Planen är att fortsätta med dom här korta effektiva passen på banan och varva det med konditionsträning ute i buschen för att få lite flås. Har också åkt till Flädie och köpt tanten ett ofodrat regntäcke. Det är dags att täcka på och alla jag har sen tidigare är ju 145, vilket är för litet :-)
Nej, nu ska jag dega vidare, se Robinson, Hollywoodfruar och sen däcka för att vara pigg och glad till jobbet imorgon.
(Dags att fixa lite nya ridbilder till helgen!)

Magic brush..

Jag har alltid gillat konceptet piggborste, men alltid hatat dess klumpiga utförande. Nu är det slut med det. Magic Brush är en riktig favorit i stallet. Flower ser gärna att man står och kliar hela henne med den och man får verkligen upp damm och skit ur pälsen. Ett måste i varje hästägares ryktlåda. Sen kn jag ju tycka det är onödigt att man måste köpa 3st i stöten, men å andra sidan räcker det ju en halv livstid eller något..
(Efter bara några tag med borsten)
Såhär tycker Flower om att bli gnussad med borsten:

Morgontur.

Det är så lugnt och skönt när det bara är 4 hästar hemma i stallet. Morgonpassen går på typ 10 minuter och det känns verkligen överkomligt. Red en tur ner till ån och var på ganska pissigt humör vilket Bänke som skulle fota fick erfara. Jag är så sjukt trött på morgonen och är inte upplagd för när saker inte klaffar. Men men. Härligt väder och fin morgon var det iallafall!

Skam den som ger sig.

Har fått uppleva 2 helt olika pass på 2 dagar nu. Igår red jag och IM på gräsbanan en stund då båda banorna och ridhusen var nyharvade inför dagens tävling. Blomstertanten kändes seg och fruktansvärt motvillig. Det fanns ingenting att plocka utav och hade inte IM varit där och hjälpt mig hade jag nog lagt ner och skrittat hem. Fick iallafall igenom det jag vill trots vilda protester och kärringkickar. Hon har så mycket vilja den där damen...
Idag däremot var hon en helt annan häst. Småtrampade hela vägen till ridhuset och var riktigt trevlig att rida. Jag måste bara komma igång att vara superkonsekvent, förekomma henne och sen sikta på korta kvalitetsbitar istället för kilometersamlande. Vara nöjd med det lilla och smöra med massor utav beröm!
Hon är ju allt annat än igång så får vi 2 fina varv på volten är det dags för en liten pust-stund. Jag är iallafall riktigt nöjd och fick smaka lite på hur fin hon kommer bli med några månaders grundarbete.
Galoppen är ju en historia i sig. Höger är helt okej medans vänster är den hon har svårast för. Många sura kickar när det blir jobbigt. Trots att jag rider henne som en unghäst helt utan krav i fattningarna osv. Det är bara att ställa sig upp och låta henne rulla.
Det är skönt att ha IM. Det är så trevligt att rida tillsammans med någon. Att denna någon sen är en sjukt duktig ryttare och kan slänga ett getöga på oss under tiden är ju alla tiders!
Jag ska inte skriva något om att det känns som att det kommer bli en rolig höst, för vi vet ju hur det blev förra gången jag skrev något liknande, men jag hoppas iallafall.
Dessutom gjorde vi stora framsteg i med avspolningen. Idag gjorde jag helt enkelt så att jag höll i henne och spolade frambenen tills hon stod stilla. Det funkade helt okej och är nog bara en tidsfråga innan det går att höstbada henne, för det behövs verkligen en sanering..
På onsdag ska jag släpa med mig Bänke för lite filmning. Kanske hittar ngon fin stubbåker att trimma på. Det här kommer bli en tuff vecka. Det finns inte mycket tid över till annat när man envisas med att jobba heltid, träna för ultralopp och ha häst. Tur att jag fixat nya batterier i min pannlampa för det kommer bli många och långa sena kvällar i löparspåret. Men som en klok kille säger: "feed your passion and follow your ambitions"...

Fullblodsfeeling

Skrittade bort till Granelund idag för att rida lite dressyr på utebanan, men tji fick jag när det var hoppnördar som härjade på stora. Lat som man är orkade jag inte sitta av för att gå in i ridhuset utan knatade in på lilla ridbanan där halva stod under vatten. Men en volt kunde jag trava några varv på. Såg i ögonvrån en tjej komma och galoppera på något som liknade ett fullblod på grusvägen och en stund senare stod hon vid staketet och sa "heeej". Kul att träffa Ulrika från Fullblodstråden! Hon står ju också i Flyinge. Jag sket i dressyren och vi skrittade ut längs ån istället.
Det märks att jag är helt into Hjärt-ridning fortfarande. Det här med att förutse vad som kommer att hända och att vara på sin vakt med reaktionsförmågan på helspänn sitter i. Det är verkligen skitjobbet att reagera på det sättet men jag antar att det kommer gå ur mig när jag inser att Flower inte alls är lika mesig som Hjärt var. Hon tyckte dock att körhästarna är lite väl läskiga och gjorde en snygg 180 idag när den stora besten t o m tog ett steg framåt när vi skulle gå förbi.
Idag stod hon minsann lös i spolspoltan medan jag svampade av henne. Med en morot som muta går allt!
Supermysig tur och med det får vi kasta om veckoschemat lite:
Måndag: Dressyr på utebanan
Tisdag: Dressyr i Ridhuset
Onsdag: Skritt och travtur till ån tor
Torsdag: Skrittur runt ån
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyr

Det tar sig.

Efter en tuff shoppning med Anso var det dags för första passet på Granelund med Blomman. Hon skötte sig faktiskt ganska bra. Joggade mest rundor för att känna lite på henne och det finns mycket power i den kusen kan jag säga. Det gäller bara att lämna in en ansökan om att få utnyttja denna kraft till vettiga saker. Som att springa fint tex. Galoppen var som vanligt lite tjafsig i fattningarna och jag måste lägga på minnet att ha powern med mig i fattningarna så att hon orkar och tänker framåt. För då blir det riktigt nice.
Inga filmer den här gången då det blir så stora klipp att ladda upp men bjussar på några screen shoots iallafall!

Äntligen hemma.

Äntligen äntligen äntligen! Det är galet hur glad man kan bli utav att betet är slut och man får stalla in igen. För första gången på 2månader har jag RYKTAT min häst, LÄNGE och NOGA. Så jäkla nice att kunna stå under tak och pyssla igen. På frågan om hon är lika nöjd väntar jag att svara.
Har dessutom testat Magic Brush idag och är fjantigt förtjust. Ett längre inlägg om dessa finurliga borstar kommer senare.

Lite spontanshoppning.

Ikväll ska jag ut och flytta alla saker från betet. Har köpt en dynbox storlek XL på jobbet som jag tänkte klämma ner alla täcken och sånt i. Åkte iallafall förbi Flädie när jag hämtade Bänke i lund och handlade lite smågrejer.
Jag gillar verkligen Flädie. Men drömmer om en hästbutik där man kan dreggla över miljoner snygga schabrak. Några förslag? Kriterierna är att den ska ligga i skåne :-)

...

Flowers sista vecka på betet är nu kommen och med det får hon en slapp semestervecka innan vi ska till baka till flyinge för en förhoppningsvis träningsfylld höst. För visst är hösten här när det bara är 15grader och snålblåsten är ett faktum. Betet är blött och ridbanan ska man inte ens tala om. Ridningen har varit högst sporadisk men Flower verkar ha haft det kanon med sina nyvunna vänner och Jan som har betet är en riktig guldgubbe. Så på så sätt är det med lite vemod vi flyttar hem.
Var upp och pussade mule i morse och då såg det ut såhär:

Går mot sitt slut.

Det här har varit en tung vecka. Jag känner verkligen att jag skulle må gott utav lite semester nu. Men givetvis får man fortsätta lida sig igenom veckorna istället.
Ingen ridning idag utan åkte bara upp till betet och hälsade på damen. Äntligen, får man väl säga att det fina sommarvädret är tillbaka. Men klart.se spår regn i helgen. Är det inte typiskt.

Yes ye yes!

Fick till ett grymt dressyrpass på banan idag. Tanten var helt med på noterna och stundtal hittade jag det gyllene dragläget mellan full fart och segtrav. Hon är onekligen en dam med mycket åsikter och jag lär känna henne lite bättre för varje dag. Galoppen kändes riktigt bra och jag kunde för några steg samla ihop henne innan hon självdog. Styrkan och orken saknas. Men det kommer bit för bit. Längtar lite tills vi flyttar hem till flyinge nu. Trimma och träna, slippa allt spartanskt med att göra iordning ute osv. Har så sjukt oordning på mina saker nu.
Hon får stå kvar 2 veckor till iallafall. Allt hänger på vädret.

Lite shopping. Shoppiloppi

Gårdagens ridtur tog slut jäkligt snabbt när himlen öppnade sig. Totalt skyfall var ordet och jäklar så blöta vi blev. Resten utav kvällen fick ägnas åt att sanera blöta hästprylar. Idag vilar fröken vit. Har pussat lite mule på betet och åkt en sväng till hööks istället. Kom hem med:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600009&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600447&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
och http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410450&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

RSS 2.0