Min surtant!

Jag visste att det skulle komma. Flowet måste alltid ta slut, det är en del i utvecklingen. Idag var tant trött och sur. Troligen träningsvärk efter senaste veckans fantastiska pass. Joggade i 40min. Försökte göra det så kravlöst och lösgjörande jag bara kunde. Inte mucka, inte bråka. Vi har alla våra taskiga dagar och behöver behandlas därefter. Avslutade med en galopp ute på fältet, och det passade tydligen tant bättre då hon både bockade och sparkade bakut ett par gånger.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Superinspirerad..

Det spelar ingen roll om det är Eslövs lokala ponnydressyr eller Falsterbo jag åker till, men när jag kommer hem är jag alltid supertaggad inför ridningen. Idag var det en ganska trött, gammal och tjock tant som joggades 30min i ridhuset.. Ökade och minskade volterna, red serpentiner, övergångar och tempoväxlingar. Slutade med galoppfattningarna från skritt och idag satt dom utan sura miner. Duktig donna!
Tyvärr är det lite dött i stallet just nu. Skulle gärna ha någon att rida tillsammans med, diskutera och inspireras utav. Jag tror jag skulle komma betydligt längre med min ridning om jag stod någonstans där det var lite mer drivna hästägare. Men men. Vi får hålla till godo med det som finns. Vi har det roligt på egen hand.


Falsterbo!

Då har jag varit en säng i Falsterbo. Kollade lite hoppning och knatade omkring på mässan.
Köpte ett par ridstövlar och 4 piketröjor. Suktade över transporter och klämde på årets nyheter.

Här är några bilder från dagen:

 
 
 
 
 




 

Sommarprojekt.

Givetvis måste man hitta på något spännande på semestern. Så idag har jag och Bänke börjar projektet pimp my trailer.
Bettan är ett Brenderup  boggi från -84. Perfekta mått på alla sätt. Stort, brett, högt och rymligt. Och får man inte ett Fautras får man pimpa ett budget så länge.. Bettan lastar 710kg. 

Vi började med att konstatera att folk på vägarna kan fasen inte vara riktigt kloka. Kör omkring i rötet mög utan att verka bry sig.

 
Här ska pimpas. Vi började med att ta ut inredningen och sparkplåtarna..

 
Golvet var genomrötet. Så det tog vi ut.

 
 
Jag är helt slut nu. Imorgon ska det nya golvet in, insidan ska målas, förhoppningsvis hittar jag nya snygga plåtar och sen återstår frågan om hur jag ska göra med bommarna. Frambommen blir kvar, mittväggen ska kapas och få ny design, och ev blir det Thules easy-lock som bakbommar. Men först en god natts sömn.
 
Ps, vänta bara tills ni får se dom tilltänkta färgvalen för utsidan ;)

Nejmen! Teknikens under!

 
 
 
Det fungerar att ladda upp bilder igen! Så här ser min runda dam ut i dagsläget eller i förrgår under ett ridpass i värmen. Notera hur för kort sadelgjorden är. Herregud det fattas 20cm och jag får verkligen ta i för att få den på yttersta hålen på varje sida. Sadeln ska vi inte ens tala om. Vi bantar. Frågor på det? Haha.

När jag red idag kom jag att tänka på en sak. Många skriver "min häst gick så bra idag" men få skirver "jag red riktigt bra idag". Det är lite synd, för många skulle faktiskt behöva ge sig själv en klapp mellan varven. Och det är kanske just dom dagar hästen inte går bra, som är det som viktigast att hålla tålamodet på plats, rida mjukt,balanserat,trevligt och våga berömma för det lilla. Jag brukar ofta tänka mig in i att jag tex sitter och rider på samma ridbana som Kittel, för då hade man fasen rätat lite extra på ryggen och gaskat upp sin handställning.
Idag klappade jag mig själv lite diskret på låret efter ridningen, för idag gick tant som den stjärna hon är, och jag, jag red riktigt riktigt bra!


 

Späck..

Herregud så fet Flower har blivit iår. Det känns tragiskt att hon rullar runt och flåsar när man rider. Orkar knappt bära runt på fläsket. Minst 50kg för mycket.  Trots det var hon jättetrevlig att rida igår. Man känner ju att hon tycker det är jobbigt att bära runt på sig själv, och ingen utav sadlarna ligger bra heller. Blir till att ut och intervall några veckor så magen sugs tillbaka :-)


 
 
Någon som kan hjälpa mig med problemet att jag inte kan ladda upp bilder? Jag blir så lack över att det inte fungerar... 

RSS 2.0